Conducatorii auto trebuie sa-si reactualizeze bugetul destinat achizitionarii carburantilor, deoarece, incepand de ieri, Petrom a majorat pretul benzinei comercializate in statiile proprii cu 0,05 lei noi pe litru. Pretul maxim la pompa al unui litru de benzina variaza intre 3,36 si 3,38 de lei noi (ECO Premium - 3,38 de lei noi, Premium fara plumb - 3,36 de lei noi si Top Premium 99+ - 3,68 de lei noi).
Costurile celorlalti carburanti raman insa aceleasi. Conform politicii de preturi anuntate la inceputul anului 2005, statiile Petrom aplica preturi diferentiate in functie de conditiile locale de piata si de mediul concurential.
Potrivit companiei, noile preturi la produsele comercializate in reteaua sa de distributie urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor. Craiovenii au insa o alta explicatie. "S-a scumpit gazul. Era de asteptat sa urmeze si scumpirea carburantilor. Eu astept cu nerabdare cresterea salariului", a declarat Adrian L., un sofer nemultumit.
Unii conducatori auto au gasit si o solutie la aceasta scumpire. "Eu ma gandesc serios sa-mi iau o bicicleta. Scutesc si banii de abonament la sala", a spus amuzat Marius Ionescu, un sofer nu tocmai fericit de decizia Petrom.