RomTelecom a contestat in instanta decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) din 27 octombrie, privind tarifele de interconectare, potrivit unui comunicat al operatorului de telefonie fixa.
Decizia ANRC stabileste tarife de interconectare pe care compania este obligata sa le factureze celorlalti operatori sub nivelul costurilor RomTelecom. Acest fapt reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania, se mai arata in comunicat. Potrivit RomTelecom, ANRC si-a incalcat obligatia legala de a desfasura procesul de stabilire a tarifelor intr-o maniera corecta si transparenta.
Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimentara a tarifelor pentru a acoperi pierderile suferite din cauza sprijinului care se ofera celorlalti operatori.
In acelasi timp, ar putea fi intarziate investitiile de modernizare a retelei, deoarece RomTelecom nu se mai asteapta la o rata rezonabila de recuperare a investitiei. (Senica Micu)