Conflictele interioare din unele tari nu ii impiedica pe romanii doritori de senzatii tari sa viziteze frumusetile ale unui stat. Ofertele venite din partea acestor regiuni nu au inregistrat vreo scadere spectaculoasa, dupa ce au fost catalogate de toata lumea drept state cu probleme de ordin interior. Acest lucru este confirmat de faptul ca in perioada cand au avut loc atacurile din capitala Spaniei cererea turistica nu a cunoscut o scadere spectaculoasa. Israelul este un alt exemplu elocvent al inconstientei romanilor, care, pentru a pune piciorul pe pamantul sfant sunt in stare sa ignore tensiunile interioare, punandu-si siguranta in pericol.

Israel si-a proclamat independenta in 1948, insa Liga Araba din care face parte si acest stat a refuzat sa recunoasca decizia ONU. Acest lucru a dus la o serie de razboaie extrem de sangeroase, in care, succesiv, Israelul i-a invins pe arabi fara a se reusi insa sa elimine definitiv problemele. Disputele teritoriale, dar si cele generate de Iordania au fost rezolvate in 1991 ca urmare a tratatului de pace incheiat intre Israel si Iordania. Pe 25 mai 2000, Israelul si-a retras trupele din sudul Libanului, pe care il ocupa inca din 1982. In continuare se fac demersuri prin care sa se ajunga la o intelegere bilaterala intre Israel si Palestina, stat proclamat independent in 1988. In urma cu aproximativ trei ani, reprezentantii puterii in Israel au luat hotararea sa opreasca organizarea excursiilor in aceasta tara. Se pare insa ca din motive de securitate interna s-a dispus oprirea vizelor, si mai putin din cauza atacurilor care au loc pe acest teritoriu. Cert este ca au existat cereri din partea multor doritori romani sa viziteze Israelul, in ciuda conflictelor existente. "Din data de 15 ianuarie a.c. s-a dat startul organizarii excursiilor in Israel, iar de saptamana viitoare vor aparea si brosurile cu oferte pentru aceasta tara. De obicei, cele mai multe cereri vin in perioada sarbatorilor de iarna sau de Paste, pentru ca Israelul reprezinta "Tara Sfanta”. In perioada dinainte de oprirea excursiilor organizate in aceasta tara, conditiile pentru obtinerea vizelor erau drastice, nu puteai oricum sa ajungi in aceasta tara”, ne-a declarat, Constanta Dinu, managerul agentiei de turism Paralela 45.

Israel, o vesnica atractie turistica

Cereri pentru excursii in Tara Sfanta exista, au existat si vor continua sa existe, deoarece Israel este un pamant sfant pe care oricine isi doreste sa poata calca. Pozitionarea aproape perfecta in punctul de intalnire al continentelor, Israelul ramane o destinatie pentru cunoscatori oferind nu mai putine atractii culturale, cum sunt Betleem, Galilea, Gradinile Suspendate ale Samiramidei, una dintre cele sapte minuni ale lumii, dar si numeroase atractii religioase.