Romania va participa prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica la "Salonul International Idei - Inventii - Noi Produse din Germania - iENA 2010" care se va desfasura in perioada 28 - 31 Octombrie 2010, la Nurnberg - Germania.
Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica participa pentru prima oara la aceasta prestigioasa manifestare ajunsa la cea de-a 62 editie si isi propune ca standul romanesc sa impresioneze atat prin calitatea exponatelor (20 de produse si tehnologii brevetate), cat si prin asigurarea unui mediu optim pentru incheierea a cat mai multe acorduri de colaborare si contracte.
"Salonul International Idei - Inventii - Noi Produse din Germania - iENA 2010" va oferi si in acest an o mare varietate de inventii - de la idei practice pentru viata de zi cu zi, pana la inventii de high - tech. La editia 2009 a expozitiei au participat expozanti din 34 de tari, specialisti din 44 de state si au fost expuse 800 de inventii, 94 de expozanti reusind sa incheie contracte ferme.
La editia din acest an sunt 145 de expozanti (in standuri individuale si colective) din 20 de tari precum Rusia, Romania, Germania, Iran, Ucraina, Taiwan, Polonia, Turcia, China, Spania, care prezinta 750 de inventii.
In cadrul expozitiei este amenajat un spatiu dedicat consultantei in domeniul proprietatii industriale, unde sunt prezenti reprezentantii oficiilor de inventii din Europa, inclusiv ai Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci din Romania.
Evenimentul va oferi inventatorilor din intreaga lume cea mai buna oportunitate de a stabili contacte cu agentii economici.
De-a lungul celor peste 60 de ani de istorie, iENA a functionat ca o punte de lansare pe piata pentru multe inventii si produse noi, care au devenit ' adevarate povesti de succes".
Inventiile cu potential crescut de comercializare au asigurata promovarea in vederea aplicarii in mediul de afaceri.