Romania nu va primi scrisori de avertizare timpurie inaintea raportului de monitorizare pe care Comisia Europeana il va prezenta in mai si, in principiu, nu exista motive de activare a clauzei de salvgardare, a declarat ieri Agentiei Mediafax ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu.
"Romania nu va primi scrisori de avertizare inaintea raportului din mai. Acum, primim vizite de evaluare, peer-review. Misiunile fac rapoarte care sunt ulterior folosite de CE. Dupa misiunile de evaluare de anul trecut, aceasta este pozitiva. Acesta este motivul pentru care sunt optimista in legatura cu raportul din mai. Dar nu ne putem permite sa facem nici o greseala", a spus ministrul.
Boagiu este de parere ca Romania va putea avea rezultate in lupta anticoruptie, in ciuda faptului ca progresele au fost lente, inclusiv din cauza lipsei de infrastructura.
In legatura cu recentele avertismente din Parlamentul Germaniei, conform carora aderarea ar putea fi amanata, Boagiu a declarat ca este normal sa nu existe consens asupra Romaniei, atat timp cat europenii au fost obisnuiti cu o tara care nu isi respecta angajamentele. (D.E.)