Grupul European Drinks a fost unul dintre putinii reprezentanti ai Romaniei care au participat la cea de-a 35-a editie a Targului International de Dulciuri si Biscuiti ISM Cologne din Köln, Germania. Timp de patru zile (30 ianuarie-2 februarie), sub deviza “The future of sweets“, targul a inregistrat un numar-record de participanti: 1.616 expozanti din 70 de tari si-au etalat produsele pe cei 110.000 de metri patrati ai pavilioanelor expozitionale.
Totodata, peste 33.500 de vizitatori din 140 de tari au trecut pragul targului.
ISM este cel mai mare si mai important targ de dulciuri si biscuiti din lume. In fiecare an, sectorul international se intalneste pentru a introduce, a descoperi si a discuta despre ultimele tendinte, cele mai noi produse si cele mai avansate perspective.
Intreaga piata mondiala este reflectata in gama de produse prezente la ISM, care este mai vasta decat a oricarui alt targ comercial de profil. Toate grupurile-tinta relevante din domeniul dulciurilor se intalnesc aici. Furnizori mici, medii sau lideri de piata stabilesc contacte directe cu comertul global pentru a completa nevoile viitorilor clienti cu idei si concepte inovative.

ISM: locul de intalnire al industriei

Deoarece costurile pentru studiul pietei si compararea produselor au crescut continuu atat din punctul de vedere al preturilor, cat si al timpului, targurile de acest gen reprezinta solutia ideala pentru comunicarea personala dintre producator si principalul client. De aceea, ISM este conceput ca o platforma internationala pentru furnizori si cumparatorii angro din industria dulciurilor si biscuitilor. Principiile sale de baza sunt: restrictionarea produselor la articole relevante, restrictionarea vizitatorilor la angrosisti si la cumparatori majori.
ISM acopera intreaga gama disponibila de dulciuri din intreaga lume - in toate segmentele: ciocolata, dulciuri zaharoase, produse de patiserie fina, produse snack, inghetata si paste brute.

Prezenta romaneasca

Grupul European Drinks a fost reprezentat la Targul ISM Cologne 2005 de la Köln de firma European Food. Firma bihoreana a prezentat intreaga gama de dulciuri produsa (napolitane, biscuiti, snacksuri). Grupul European Drinks a fost reprezentat la cel mai inalt nivel de o delegatie condusa de presedintele Ioan Micula. Standul European Food a fost vizitat de mii de vizitatori, fiind foarte bine apreciat de organizatori si de participantii la targ. Participarea la acest eveniment a oferit oportunitatea de a dovedi celor prezenti acolo si nu numai ca Grupul bihorean este un partener serios, care produce conform celor mai exigente norme internationale ale calitatii si ca produsele sale sunt de o calitate deosebita, European Food fiind firma producatoare cu sistemul de management al calitatii certificat EN ISO 9001:2000 de TUV CERT. Prezenta Grupului bihorean la Targul ISM Cologne de la Köln a devenit una obisnuita, participarea din 2005 fiind una meritorie. La aceasta editie a targului s-au reinnoit contractele mai vechi si au fost stabilite noi contacte, pozitia de cel mai mare exportator din industria de profil din Romania intarindu-se si mai mult. De asemenea, Grupul European Drinks este o prezenta constanta la toate marile targuri de produse alimentare organizate in strainatate, un exemplu graitor fiind ANUGA 2003, cel mai mare targ de bunuri alimentare din lume, defasurat in Germania, la Köln, sau participarea la Expozitia Internationala de produse alimentare GIFE de la Guanghzou din China si in Kuweit la Targul expozitional REBUILD IRAQ 2004. Participarile la acest fel de evenimente au fost incununate de succes, reusindu-se o promovare excelenta a produselor Grupului, incheierea de contracte si, pe langa acestea, promovarea imaginii Romaniei in strainatate.

Grupul European Drinks, in top

Ioan Micula (foto), presedinte European Drinks: “Prezenta si inalta calitate a produselor prezentate in cadrul prestigiosului targ au fost impresionante. Au fost prezente cele mai importante firme din industria dulciurilor, dar si cei mai mari angrosisti. Toata piata mondiala este reflectata prin intermediul ISM. Si anul acesta, Grupul European Drinks a inregistrat un nou succes pe cea mai exigenta piata de profil, piata germana. Am reusit reinnoirea contractelor incheiate la editia de anul trecut, dar si stabilirea de noi contacte. Si pe viitor vom participa la acest targ de la Köln, deoarece cine reuseste sa vanda si sa incheie contracte la ISM intra in categoria selecta a “greilor“ pe piata mondiala a dulciurilor, iar intentiile noastre de crestere a exporturilor sunt deja cunoscute“.