Corina Dragotescu publica pe IMPACTNEWS articolul NEWS

O noapte agitata, cu razboi pe distributie, la cablu. Dimineata erau aproape 200 de oameni care ramasesera cu RTV. Pe unii inca ii mai curta Elan. Catalin Striblea s-a dus la Willbrook sa stea de vorba cu Sergiu Toader, venit pentru o luna la Realitatea lui Elan. "Te-ai hotarat?", l-a intrebat pe Striblea. "M-am hotarat, dar nu aici", i-a replicat acesta. "Zau ca nu te inteleg", a incercat Toader sa continue discutia, fara niciun rezultat. In timpul asta noi, in partea cealalta, la RTV am deschis emisia, la ora 11, cu Cristina sincai.

Intr-o parte a studioului eram noi, in alta se faceau fotografii pentru noile legitimatii. Atmosfera destul de relaxata, ca și cand toata lumea era multumita ca s-au ales, in sfarsit, apele. Oricum, pentru noi, cei care fusesem cu o seara inainte intr-un loc aproape gol, ca de, mai era si duminica, iar duminica e mai putina lume, a fost reconfortant sa vedem ca redactia s-a umplut la loc. Pana la urma e chiar bine, daca ma gandesc, din nou, la exeprienta mea trecuta, de la Adevarul, cand redactia a fost goala doua saptamani.

Breaking News de pe frontul RTV

O ora de Breaking News interesanta, dar transmisa doar pe net si pe doua societati de cablu, insa totusi prima ora cu sigla RTV, care, in treacat fie spus, e cam prea in unghiuri drepte. Greu si fara publicitate momentan, pana se regleaza lucrurile, pentru ca Sebi a spus ca a discutat cu Mihai Craiu si lucrurile vor intra intr-o normalitate in scurt timp. Cristina sincai le-a spus celor de la Willbrook, imediat dupa emisie, sa nu mai dea promo cu ea, ca a optat pentru Ghita. si Laura Chiriac la fel. si multi altii, de asemenea. Mai dau cateva nume, asa ca sa ramana scrise. Sunt colegii mei care raman la RTV: Cristian Zarescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Catalina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen (cel cu care am ramas si acum 6 ani, la Adevarul), Roxana Lupuianu, Marius Nitu, Lili Ruse (prietena mea), Anca Vladica, Iulia Nagy, Malina Popa (cel mai bun editor din Romania), Ioan Korpos. Mai sunt si altii, dar, din nou, imi cer scuze ca nu le stiu numele tuturor.

Se intorc oameni de la Wilbrook

Dupa pranz au inceput sa se intoarca de la Willbrook, cu rugamintea de a fi reangajati, o serie de colegi care, dupa ce au vazut cortul de acolo si ca se transmite din trei care inchiriate au preferat sa se alature RTV. S-au intors si cei din regia de emisie, care plecasera aseara. Din pacate, una dintre producatoarele bune, care aseara ne-a asigurat emisia, Vera Secrieru, a plecat.

CNA asteapta lamuriri

Marti va fi sedinta CNA. Mebrii acestuia asteapta clarificari din ambele tabere. RTV trebuie sa depuna grila si sediul, Realitatea trebuie sa depuna notificarea de sediu. Oricum, surse din CNA spuneau ca nimeni nu mai intelege nimic din ce se intampla.

Elan si boii

Normal ca ne-am uitat la conferinta lui Elan. Am retinut doar ca are in spate un grup de investitori israelieni si ca doreste sa-si ceara Ghita scuze, nu stiu pentru ce. Bineinteles ca toata lumea a ras copios la nefericita remarca facuta la adresa mea, referitoare la "trasul de chiloti". As fi vrut sa-i spun atunci, pe loc, ca, din nefericire, sutele de drumuri pe care le-am facut prin spitale m-au invatat ca lenjeria trebuie sa fie frumoasa ca omul, din respect fata de doctori. Evident, ar fi insemnat sa iau la propriu declaratia lui.
Apoi mi-am amintit ca Elan sta, oricum, prost cu nuantele limbii romane. In urma cu o luna ne-a trimis o scrisoare in care ne spunea ca doreste sa se implice in Realitatea pe principiul - si aici citez din scrisoare - "doi boi trag mai bine decat unul".
Eu, in ecuatia asta, n-am vazut decat unul.
PS. Video, in scurt timp de aseara si de azi