Incepand cu 25 octombrie, Radu Cosarca este noul director de relatii externe al Enel Romania, a anuntat compania.
Din noua functie acesta va coordona activitatile de relatii institutionale, relatii cu presa, publicitate, evenimente, PR, comunicare interna si CSR. Radu Cosarca il inlocuieste pe Paolo Chighine la finalul mandatului de patru ani, ca director de relatii externe.
Radu Cosarca a fost director de ştiri la cele mai importante televiziuni din tara (TVR, Tele 7, Antena 1, National TV), precum si prezentator de stiri si moderator de talk show.
Din 2007 a activat in domeniul comunicarii corporative in calitate de consultant strategic pentru companii internationale importante si organizator de evenimente de afaceri, in functia de vicepresedinte al Forum Invest.
A fost profesor la Universitatea din Bucuresti, membru al Consiliului National al Audiovizualului si moderator al unui numar mare de conferinte si seminarii nationale si internationale.
Enel Romania este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 93.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati.
Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.