Aproximativ 500 de angajati ai Televiziunii Romane participa, luni dimineata, la un protest spontan in curtea institutiei.
Angajatii TVR sunt nemultumiti de criteriile de evaluare pentru restructurarile care vor fi facute in perioada urmatoare.
"Protestam nu neaparat fata de aceste comisii, ci vizavi de modul in care a fost conceputa aceasta restructurare. Noi avem un proiect de restructurare, dar nu au tinut cont de el si nici de punctul nostru de vedere", au declarat reprezentantii Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR - SPUS TV, potrivit Mediafax.
In timpul protestului, angajatii TVR striga "Jos Saftoiu!" si "Jos Consiliul de Administratie!".
Si 40 de angajati ai TVR Craiova au protestat, luni, fata de procedura de concediere colectiva.
La sfarsitul lunii septembrie, presedintele general al SRTv, Claudiu Saftoiu, a anuntat ca disponibilizarile colective din cadrul TVR vor viza 872 de posturi si vor incepe in luna octombrie.
Numarul total de salariati al TVR era, la data de 26 septembrie 2012, de 3.274, din care 96 functii de conducere si 3.178 functii de executie - din care 1.581 personal de specialitate si 1.693 personal suport.
Pana la finalizarea procesului de concediere colectiva, TVR va ramane cu 2.395 de angajati.
Procesul de selectie va consta in trei etape care vor fi notate si carora li se vor aplica ponderi, respectiv: memoriul de activitate, testul grila si interviul, iar pentru domeniile de activitate comune se vor constitui atat comisii de selectie, cat si o comisie de rezolvare a contestatiilor.
Comisiile de evaluare sunt formate din cate cinci membri, exceptie facand cele de Selectioneri si Contestatii, care au 12, respectiv 11 membri. Nume precum Madalin Voicu, Razvan Theodorescu, Stere Gulea, Radu Gabrea, Mircea Toader si Cristian Topescu, care nu sunt angajati ai TVR, fac parte din comisiile care urmeaza sa evalueze personalul TVR in vederea concedierii colective.