Dupa ce Elena Udrea a intarziat cu vizita in judet, presedintele Consiliul Judetean s-a deplasat la Bucuresti si a semnat cu ministrul Dezvoltarii trei contracte in valoare de 25 milioane euro, suma care dubleaza valoarea investitiilor cu fondurile europene in judet.
Cel mai mare proiect vizeaza modernizarea Spitalului Judetean "Mavromati". Investitia estimata la 14,4 milioane euro va consta in modernizarea saloanelor, marirea gradului de igiena si montarea unor lifturi noi, urmand sa fie finalizat in 36 de luni.
Al doilea proiect vizeaza modernizarea drumului Cristinesti-Suharau-Oroftiana pe o portiune de 13 kilometri, are o valoare de noua milioane euro si o durata de implementare de 29 de luni.
Al treilea proiect vizeaza modernizarea unitatii medico-sociale din Adaseni proiect ce se va desfasura pe o perioada de 18 luni.
"Vor veni si contracte mai mari, obiective de investitii pe salubritate, aproximativ 40 milioane de euro, investitii la apa si canalizare in valoare de 100 milioane euro", a declarat Mihai Tabuleac.
Ministrul Elena Udrea a promis de la inceputul lunii ca va veni in judet pentru a parafa documentele necesare derularii celor trei proiecte alte CJ, dar si a celui de la Dorohoi privind reabilitarea sediului Directiei de Asistenta Sociala si un plan integrat de dezvoltare urbana, insa nu a facut acest lucru.
Dupa semnarea contractelor, firmele care castiga licitatiile trebuie sa inceapa lucrarile cu resurse proprii, urmand ca banii europeni sa vina in etape, in functie de devizele prezentate.
Judetul mai are proiect pe lista de asteptare a Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est proiecte in valoare de peste 120 de milioane de euro .