Camera de Comert Imobiliar din Romania propune Ministerului Finantelor introducerea unui sistem unitar de impozitare a firmelor, prima varianta luand in calcul un nivel al TVA de 30% si un impozit pe profit si venit zero, iar cea de-a doua o cota TVA de 15% si un impozit pe venit de 5%.
Reprezentantii organizatiei sustin ca un sistem de impozitare preventiv ar incuraja investitorii sa preia, pe termen lung, activele statului, eliminand tranzactiile speculative.
Potrivit proiectului de lege propus de Camera de Comert Imobiliar din Romania, impozitul la vanzarea activelor preluate de la stat ar scadea anual, de la data privatizarii, de la 90% in primul an pana la 50% in cazul in care activele sunt instrainate la cinci ani de la data cumpararii.
In cazul in care semnatarii contractelor de privatizare decid sa vanda activele dupa zece de la achizitie, cota de impozit se reduce la 16%.
Camera de Comert Imobiliar reuneste Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari, Asociatia Investitorilor Imobiliari din Romania si Asociatia pentru Tranzitie Urbana. (M.C.I.)