Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a semnat ieri cu Secretariatul pentru Cooperare Economica din Elvetia si cu Centrul International pentru Comert din Geneva un acord de finantare pentru dezvoltarea exporturilor romanesti, pe perioada 2006-2008, in valoare totala de circa 1,5 milioane de dolari.
Potrivit oficialilor romani, acest program va fi centrat pe regiuni si pe judete si are drept scop majorarea bazei de exportatori. Programul va avea trei componente, respectiv pentru asistenta tehnica in vederea extinderii bazei de exportatori, cresterea calitatii serviciilor si crearea unui sistem de management pentu facilitarea accesului la informatie al companiilor romanesti.
Obiectivele urmarite prin acest program sunt cresterea capacitatii institutionale a furnizorilor de servicii de sustinere si promovare a exportului, peste 70% din actiunile de consultanta pentru promovarea exporturilor urmand sa se desfasoare la nivel judetean.
Contributia partii elvetiene in acest program este de 1,13 milioane de dolari, iar statul roman va participa cu 318.000 de dolari. (D.E.)