Chiar daca piata imobiliara din regiune se afla intr-o situatie de criza, in perioada 15-17 mai, in foaierul si pe platoul Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova va avea loc primul targ imobiliar din regiune. "La Targul Imobiliar Oltenia (TIO) 2009 si-au anuntat participarea 22 de expozanti - dezvoltatori imobiliari, agentii imobiliare, firme de constructii, producatori de materiale de constructii si institutii financiare", a declarat Cristian Clenciu, organizatorul evenimentului. Acesta a explicat ca targul, chiar daca ofera solutii viabile pentru achizitionarea de imobile, nu este un eveniment organizat pentru vanzarea unor proprietati, ci o manifestare care creeaza oportunitati de afaceri, care aduce laolalta dezvoltatori si cumparatori, care asaza la aceeasi masa cererea si oferta. "Trebuie sa atragem atentia ca orice investitie imobiliara reprezinta maximul de siguranta si ca aceasta nu trebuie tratata speculativ, ci calculata pe o durata medie de 10-15 ani", a adaugat Cristian Clenciu.

Trei zile de targ

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc vineri, 15 mai, la ora 11.00, urmand ca in intervalul orar 11.00-12.30 sa aiba loc un eveniment destinat zonei business, in care invitatii (peste 300 de specialisti din domeniul imobiliar si conex imobiliar - constructii, financiar, asigurari, arhitectura, evaluatori, cadastru) vor discuta despre eventuale colaborari. Incepand cu ora 12.30, TIO 2009 va fi deschis si publicului larg, pana la ora 18.00, iar in perioada 16-17 mai targul va fi deschis in intervalul orar 10.00-18.00. Pretul biletului de intrare este de un leu. "Aceasta taxa de intrare este introdusa pentru contorizarea numarului de vizitatori si pentru a afla motivul participarii acestora (sa cumpere, sa se intereseze de situatia din piata etc). Pe baza biletului, vizitatorii vor putea participa la o tombola, la care pot castiga un televizor LCD, un sistem Home Cinema sau un DVD", a adaugat Cristian Clenciu.
De ce la Craiova?
Potrivit organizatorului evenimentului, TIO 2009 se va desfasura la Craiova pentru ca acest oras ramane polul de atractie economica a Olteniei. "In plus, privind in ansamblu piata imobiliara din Oltenia, Craiova se detaseaza clar la nivelul investitiilor imobiliare, al proiectelor demarate si chiar finalizate", a explicat Cristian Clenciu.