Atat Petrom, cat si Rompetrol au anuntat majorari ale pretului la benzina, de marti.
In 2010, pretul carburantilor a crescut cu peste 30%.
0Share
Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat marti preturile de referinta la benzina si motorina cu 6 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro, citat de Newsin. Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,04 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,7 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 4,98 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,32 lei/litru. Ultima modificare a pretului carburantilor a fost operata de Rompetrol pe 15 decembrie, cand compania a scumpit motorina cu 5 bani/litru.
Si compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a scumpit marti benzina cu 9 bani/litru si motorina cu 6 bani/litru.
Transportatorii au calculat ca, in 2010, pretul carburantilor a crescut cu 30%. Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita interventia Guvernului, deoarece preturile carburantilor dezechilibreaza bugetele companiilor, iar curand ar putea sa "blocheze economia" ca si in Grecia.
Luni, cateva zeci de bucuresteni au organizat un protest inedit fata de scumpirea benzinei.
Protestul a avut loc la o benzinarie de pe Calea Plevnei. Soferii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a sta cat mai mult in fata pompei. Au spalat geamurile masinii, au umflat rotile, iar la final au platit cu bani marunti.
In aceste conditii, niciun alt sofer n-a indraznit sa se mai aseze la coada, potrivit Realitatea TV.