Intentia conducerii Electrocentrale de a majora, incepand cu 1 ianuarie 2008, cu 40% pretul de facturare al gigacaloriei ramane in continuare ferma, acest lucru fiind comunicat ieri primarului Dumitru Nicolae.

Majorarea cu 40% a pretului de facturare a gigacaloriei, anuntata recent de conducerea furnizorului local de agent termic primar, continua sa fie subiect de discutii. Directorul general al Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a declarat ca a transmis ieri o adresa primarului Dumitru Nicolae in care a argumentat motivele care au stat la baza cererii de majorare a pretului gigacaloriei. "I-am transmis o adresa primarului Dumitru Nicolae in care am precizat foarte clare motivatia care a stat la baza solicitarii noastre de crestere a pretului de facturare a gigacaloriei. Noi am transmis cererea de majorare a pretului si la Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), care va verifica solicitarea noastra, va analiza daca este intemeiata, iar in urmatoarele zece zile speram sa primim un raspuns", ne-a precizat Tudor Petre.

Reamintim ca solicitarea furnizorului local de agent termic primar a fost de majorare a pretului de facturare al gigacaloriei de la 111,20 lei (fara TVA) la 168,58 lei (fara TVA), acest lucru fiind adus la cunostinta conducerii Apaterm, precum si la cunostinta primarului Dumitru Nicolae, care s-au aratat nemultumiti de aceasta intentie.

Directorul general al Apaterm, George Cubasa, declara recent ca, in conditiile in care pretul local al gigacaloriei este de 120 de lei, majorarea de pret ar putea avea efecte negative asupra societatii de distributie a agentului termic, care ar fi nevoita sa plateasca un pret mult mai mare pentru agentul termic primar cumparat de la Electrocentrale, comparativ cu pretul de vanzare al gigacaloriei catre populatie.

In adresa transmisa conducerii Electrocentrale, primarul Dumitru Nicolae a declarat ca nu este de acord cu majorarea solicitata de furnizorul local de agent termic primar. Mai mult, in cadrul ultimei conferinte de presa, edilul sef a mai precizat ca mai este o luna pana la 1 ianuarie, data la care conducerea Electrocentrale a cerut aplicarea majorarii pretului gigacaloriei.

Ramane de vazut ce va decide ANRE si, in cazul aprobarii unei majorari de pret, cum se va rasfrange acest lucru asupra cheltuielilor cu intretinerea.