Premierul Boc a stabilit prioritatile pentru cele 6 luni ramase din 2009. Anul acesta vor fi finalizate centura de ocolire a Clujului si 42 de km din Autostrada Transilvania. Nu vor fi deschise santiere noi in scoli, ci vor fi continuate lucrarile de constructii deschise deja. Toate aceste precizari au fost facute de Emil Boc.
Premierul a vizitat, duminca, santierul centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Valcele-Apahida, afirmand ca isi doreste sa se poata circula pe acest obiectiv de Craciun.
"Obiectivul stim ca nu se poate finaliza integral anul acesta, dar cred, cu o mobilizare buna, putem de Craciun sa circulam pe centura, chiar daca nu este terminata la standardele de centura. Asta inseamna ca noi vom avea grija in continuare de finantare, iar dumneavoastra cu constructorii sa tineti acelasi ritm pe care il tineti in momentul de fata", a declarat premierul.
Primul ministru s-a angajat ca exista bani in buget pentru finalizarea acestui obiectiv, ce a ajuns sa coste 150 de milioane de euro, in loc de 99.
"Am pregatit sume de bani in buget si pentru centura Ploiestiului, si pentru centura Clujului, si pentru centura Timisoarei. Avem peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea acestor lucrari, pentru ca obiectivul este sa nu lasam lucrurile neterminate", a mai spus Boc.
Premierul Emil Boc a vizitat duminica si santierul autostrazii Transilvania. "Anul acesta vor fi gata 42 de kilometri din Autostrada Transilvania". Asigurarea vine de la premierul Emil Boc.
Premierul Emil Boc a declarat tot astazi ca lucrarile de constructii deschise la scoli vor fi continuate, criticand, in acelasi timp, fosta conducere a Ministerului Educatiei, care a deschis foarte multe santiere fara a avea fonduri pentru ele.
"Practica pe care a facut-o vechiul ministru al Educatiei, cand a deschis 4.000 de santiere la scoli si a dat la fiecare cate un leu si toate santierele stau in paragina pentru ca nu au resursele de a fi continuate, este o prostie mare. Trebuie sa finantezi ce poti termina si atunci esti sigur", a spus premierul.
Boc a adaugat ca Executivul nu va repeta aceasta greseala si ca va lua masuri ca lucrarile incepute sa fie si finalizate. "Unii au lucrat mai putin, pe barba primarilor sau a constructorilor, si spun ca nu au bani, desi nu aveau o prevedere bugetara. De aceea, acum ne asiguram ca ce s-a inceput se finalizeaza si lucrarile incepute nu se degradeaza", a precizat seful Guvernului.
Premierul Emil Boc a vizitat astazi santierul centurii ocolitoare a Clujului si santierul Autostrazii Transilvania.