Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane fizice in indeplinirea obligatiilor declarative pentru anul fiscal 2007, va trimite prin posta, in perioada 7-17 aprilie, plicurile cuprinzand formularul "Declaratie privind veniturile realizate", ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei de venit de catre contribuabili catre organul fiscal in raza caruia isi are domiciliul.
Recomandam contribuabililor ca, inainte sa completeze Declaratia de venit (formularul 200), sa consulte ghidul de completare primit. In cazul in care, dupa consultarea ghidului, mai sunt nelamuriri privind modul de completare, pot fi solicitate informatii suplimentare, prin telefon sau direct, de la unitatile fiscale. Contribuabilii sunt rugati ca, dupa completarea formularului Declaratie de venit, sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt exemplar pe care il vor depune la oficiul postal cel mai apropiat, de unde se primeste o recipisa, ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor. Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completate, recomandam contribuabililor sa utilizeze plicul cu indicatia "CR" primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care vor utiliza alt plic, taxele postale vor fi suportate de contribuabili. Mentionam de asemenea ca serviciile postale pentru trimiterea plicului cu declaratia de venit sunt gratuite numai daca trimiterea se face in zilele de luni pana vineri, Posta Romana aplicand taxe postale suplimentare in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale.
In cazul in care o persoana care stie ca in anul 2007 a obtinut venituri din mai multe surse si nu va primi de la ANAF formularul de declarare in plicul preadresat, rugam sa se adreseze administratiei fiscale in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, pentru a primi formularele de declaratie, in mod gratuit, sau formularul poate fi descarcat de pe pagina web a ANAF la sectiunea "Asistenta contribuabililor - Subsectiunea 'Persoane fizice'". Termenul-limita pentru depunerea declaratiilor de venit este 16 mai 2008. Obligatia depunerii declaratiei de venit revine contribuabililor care in anul 2007 au realizat venituri din activitati independente (comerciale, profesii libere, dreptul de proprietate intelectuala), activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, chirii, castiguri din tranzactii cu actiuni si castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen.