Piata asigurarilor va ajunge in 2017 la 7,5 miliarde de euro, fata de nivelul de doua miliarde de euro estimat pentru 2007, pe fondul dezvoltarii puternice a segmentului de asigurari de viata, care vor ajunge in zece ani sa detina o pondere de 45%, a declarat vineri Angela Toncescu, pre_edintele CSA.
"In prezent, asigurarile de viata detin o pondere de numai 19,35%, iar asigurarile generale domina portofoliul companiilor. In urmatorii zece ani, veniturile pe cele doua segmente se vor echilibra", a afirmat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la un seminar organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.
Toncescu a aratat ca in tarile din UE politele de viata aduc jumatate din subscrierile la companiile de asigurari.
Presedintele CSA estimeaza ca, dupa preluarea Asirom de catre Vienna Insurance Group, primele cinci companii vor detine 70% din piata asigurarilor.
Companiile de asigurari au raportat, in primele noua luni, venituri din prime de 5,299 miliarde de lei (peste 1,6 miliarde de euro), in crestere cu 24,7% fata de nivelul consemnat in perioada ianuarie-septembrie 2006.
Indemnizatiile platite de companiile de profil pentru asigurarile generale au insumat 2,27 miliarde de lei, cu 31,47% mai mult fata de perioada ianuarie-septembrie 2006.
In 2006, piata asigurarilor generale si viata a atins 5,729 miliarde de lei, in urcare cu 29,7% comparativ cu anul anterior.