Societatea galateana cere peste 300.000 de lei de la SC Brates Prut SA Frumusita in contul unor lucrari de reparatii la sistemul de irigatii, dar si pentru intretinerea unor drumuri si cai de acces. Cum la SC Pexco SA Galati s-a declansat procedura de reorganizare si faliment, actiunea in instanta a fost introdusa de administratorul judiciar, SC Gradual SRL Galati, dupa ce, se pare, partile nu au ajuns la nicio intelegere.

De fapt cele doua societati au pareri diametral opuse despre insasi existenta datoriei. In timp ce SC Pexco SA Galati sustine ca ar avea dreptul, pe langa cei 122.011 lei reprezentand valoarea lucrarilor efectuate, si la 180.056 de lei drept penalitati de intarziere, reprezentantii SC Brates Prut SA Frumusita afirma ca nu exista nicio datorie pentru ca nu ar exista nicio dovada ca sistemul de irigatii a fost reparat si pus in functiune, iar lucrarea de intretinere a drumurilor si cailor de acces nu a fost niciodata executata.

Magistratii nu au reusit sa pronunte inca o hotarare in acest proces pentru ca cererea de chemare in judecata a fost gresit introdusa la Judecatoria Galati, instanta competenta fiind Tribunalul Galati. Motivul este extrem de simplu: toate cererile al caror obiect depaseste suma de 100.000 de lei trebuie solutionate de Tribunal.