Petrom se plaseaza pe pozitia 16 in Top 500 Europa Centrala, iar Rompetrol Rafinare se pozitioneaza pe locul 50 in regiune, potrivit unui nou top Deloitte asupra primelor 500 mari companii din regiune.
Romania are mai putine companii in Topul 500 din Europa Centrala pentru anul 2007 (30 fata de 32, in topul anterior), dar veniturile totale au depasit 30,2 miliarde de euro (putin mai mult decat cifra cumulata a anului anterior - 29 miliarde de euro).
Industria producatoare este identificata prin doi jucatori puternici, de talie internationala - ArcelorMittal Galati (numarul trei pe plan local si numarul 63 in topul regional) si Dacia Grup (numarul patru, respectiv 64). De asemenea, segmentul de consum este bine reprezentat, cu zece jucatori locali calificati in Top 500. De asemenea, si primii trei mai operatori de telecomunicatii (Orange, Vodafone si Romtelecom) sunt prezenti in ierarhie.
Topul reprezinta clasamentul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala in functie de venituri, profit, numar de angajati si capitalizare.