Desi dezvoltatorul Plaza Centers anuntase in 2008 ca, pana la sfarsitul anului, va inaugura un mall in municipiu, peste proiectul Slatina Plaza s-a asezat praful.

Proiectul care viza constructia unui mall la Slatina a fost abandonat de compania israeliana Plaza Centers. Desi la inceputul anului trecut compania a achizitionat un teren in municipiu cu scopul de a infiinta un complex, pana in prezent, lucrarile de constructie nu au fost demarate. Reprezentantii Primariei Slatina sustin ca, de anul trecut, investitorul nu a mai dat nici un semn de viata. "Anul trecut, dezvoltatorul a achizitionat o suprafata de teren. Din punctul nostru de vedere, am fost deschisi catre o asemenea investitie. Le-am eliberat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), documentatia de urbanism, care detaliza modul in care Regulamentul de Urbanism se aplica pe un anumit teren, insa de atunci nu mai stim nimic", a explicat Minel Prina, administratorul public al orasului.
Ce cuprinde proiectul Slatina Plaza

Dezvoltatorul dorea ca proiectul Slatina Plaza sa cuprinda un supermarket, un magazin de electronice si electrocasnice, magazine de imbracaminte si incaltaminte, o zona cu restaurante si cafenele, un loc de joaca si un fantasy park. Suprafata totala construita cuprinsa in proiect totaliza 44.000 de metri patrati, in care era inclusa si o parcare de 500 de locuri, pe patru niveluri. Slatina Plaza urma sa aiba si o suprafata inchiriabila de 17.000 de metri patrati, dispusa pe doua niveluri. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro. "Slatina este capitala de judet si un oras puternic industrializat, care necesita si locuri de petrecere a timpului liber. Vom investi aproximativ 40 de milioane de euro in singurul mall din judetul Olt, pentru a raspunde nevoilor locuitorilor, care nu au in prezent un loc de distractie si cumparaturi la cele mai inalte standarde. Estimam ca vom inaugura mall-ul la finalul anului urmator", a declarat anul trecut, Luc Rosmans, country manager Plaza Centers Romania.

Semnale din piata

Plaza Centers, companie controlata de grupul israelian Elbit Medical Imaging, care are in constructie si proiectul Dambovita Center din Bucuresti, a inaugurat cel mai mare centru comercial din Ungaria, Arena Plaza, in urma unei investitii de 333 de milioane de euro. Compania a intrat pe piata la sfarsitul anului 2006 si a investit pana in prezent 200 de milioane de euro in opt proiecte imobiliare in Romania. Potrivit reprezentantilor companiei, grupul continua investitiile. "Piata imobiliara din Romania este in proces de maturizare si credem ca dezvoltarile imobiliare pot reprezenta in continuare o afacere de succes pentru un dezvoltator serios. Strategia noastra este de a ne dubla prezenta aici in viitorul apropiat", a declarat Mordechay Zisser, presedintele grupului Europe Israel, din care face parte Plaza Centers.
Compania israeliana Plaza Centers a demarat in trecut mai multe proiecte in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara. Potrivit reprezentantilor companiei, in Miercurea Ciuc, lucrarile la centrul comercial Csiki Plaza sunt in derulare, iar la sfarsitul anului 2010 va fi finalizat si mall-ul din Hunedoara. Totodata, dezvoltatorul a mai achizitionat un teren la Constanta in vederea construirii altui centru comercial si a anuntat investitii ce se ridica la suma de doua miliarde de euro pentru urmatorii doi ani. Plaza Romania intentioneaza sa achizitioneze noi terenuri in Ploiesti, Pitesti si Deva.