Pentru editia din acest an, orgnizatorii "Tirgului de toamna" au pregatit multe surprize celor care vor lua parte la eveniment.

In zilele de 8 si 9 octombrie se va desfasura a patra editie a "Tirgului de toamna". Evenimentul a fost organizat de Directia pentru Agricultura, Administratia Pietelor Agroalimentare, Consiliul Judutelui si Consiliului Local. Directorul general al Adminstratiei Pietelor, Emil Popa, a anuntat ca in acest an, pe linga traditionalele manifestari de expunere si desfacere a produselor alimentare, va exista si un sector important cu produse specifice sezonului de toamna. "Si-au anuntat participarea o serie de firme cunoscute din domeniul industriei alimentare, cercetarii, protectiei plantelor, pescuitului si firme producatoare de utilaje agricole. De asemenea, vor fi prezenti si cei mai importanti producatori de fructe si legume. Si-au mai anuntat prezenta firme mari care produc conserve, piine, ulei, vin si numerosi producatori particulari organizati in asociatii. Vor veni din zonele legumicole cunoscute din jurul judetul Galati, mai putin de pe valea Siretului, unde inudatiile au compromis culturile de legume si fructe", a precizat seful pietelor agroalimentare.

Directorul Popa a mentionat ca evenimentul se va desfasura incepind cu ora 9.00. La deschiderea tirgului sint asteptati reprezentanti ai administratiei publice locale si ai Ministerului Agriculturii. "Se doreste ca aceste manifestari sa inceapa cit mai devreme, pentru a se evita aglomeratia produsa la editia de anul trecut. Vor fi prezenti reprezentanti ai administratiei locale. Speram sa vina si cineva de la Ministerul Agriculturii", a mai aratat Emil Popa.

Economat nou in Tiglina

Directorul general al Administratiei Pietelor Agroalimentare a anuntat si ca in perioada de desfasurarea a “Tirgului de toamna” va fi inaugurat economatul din piata din Tiglina I, dupa finalizarea lucrarilor de amenajare a noului sediu. "In functie de programul autoritatilor, vom organiza inaugurarea noului sediu al magazinului de tip economat din Tiglina I. Din toate magazinele de acest timp (sint opt economate in oras), cel din Tiglina este cel mai activ. Investitia era necesara pentru ca vechiul sediu era modest. Vreau sa subliniez ca noi nu dorim sa scoatem profit din acest tip de activitate, ci dorim sa rezolvam o problema sociala. Mai exact, Administratia Pietelor vrea sa vina in ajutorul pensionarilor cu venituri mici si a persoanelor cu handicap de gradul I, II si III", a spus directorul Emil Popa.