Dupa ce ati reusit sa treceti de proba interviurilor, cei mai multi angajatori va vor mai supune unui ultim test - proba de lucru. Perioada de lucru reprezinta sansa dumneavoastra de a demonstra ca sunteti persoana potrivita pentru postul solicitat. „Aceasta poate consta într-o proba practica, de scurta durata, cum ar fi rezolvarea unei situatii date sau a unui test, ori de lunga durata (câteva zile sau chiar luni). În cazul din urma înseamna ca sunteti angajat în perioada de proba. Conform noilor reglementari ale Codului Muncii, angajatorii pot impune noilor angajati o perioada de proba care poate dura, în functie de cerintele firmei, de la doua saptamâni pâna la trei luni“, precizeaza specialistii în resurse umane de la www.info-ghid.com. Durata variaza în functie de locul de munca pentru care candidati. Perioada de proba are o durata maxima admisa de 30 de zile, daca ati candidat pentru un post executiv, si de 90 de zile calendaristice în cazul posturilor de conducere. Daca faceti parte din categoria muncitorilor necalificati, angajatorului nu îi este permis sa va contracteze în regim de proba pentru mai mult de cinci zile. În ceea ce priveste absolventii institutiilor de învatamânt, acestia sunt încadrati, la debutul lor în profesie, pentru o perioada de proba ce poate ajunge pâna la sase luni. 
Ocazie pentru a testa noul loc de munca Potrivit Codului Muncii, în perioada de proba, salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute în legislatia muncii, în contractul colectiv de munca aplicabil, în regulamentul intern, precum si în contractul individual de munca. „Mai mult, perioada de proba este considerata si vechime în munca, la fel ca o angajare pe termen nedeterminat“, precizeaza www.lucrez.ro.Diferenta dintre o perioada de proba si una de angajare este aceea ca în cea dintâi angajatul trebuie sa demonstreze ca informatiile din CV sunt justificate, ca activitatile sale profesionale se ridica la standardele angajatorului.„În plus, este o ocazie buna pentru a testa noul loc de munca. Aflati daca va încadrati în acel mediu de lucru“, noteaza specialistii www.myjob.ro. 
Sfaturi pentru a depasi perioada de proba În afara de faptul ca trebuie sa va demonstrati aptitudinile profesionale, în perioada de proba trebuie sa afisati si calitati de bun angajat. Un prim sfat al specialistilor este sa nu întârziati în prima zi de munca. Recomandarea www.info-ghid.com este de a ajunge cu zece minute mai devreme de începerea programului, pentru a va organiza activitatile profesionale. În plus, încercati, în aceasta perioada, sa va cunoasteti colegii de serviciu. „Daca sunteti apreciat de colegii de munca, veti fi bine vazut si de sefi!“, spun specialistii.
De aceea, e bine sa fiti dragut si prietenos cu toata lumea, fara a încerca sa aveti aceste calitati doar cu persoanele cu „autoritate“ în firma. Totusi, nu încercati sa fiti politicos si sa faceti lucruri cu care nu sunteti de acord doar pentru a câstiga aprecierea colegilor.
Ce sa nu faceti în perioada de proba
- Nu va plictisiti colegii din primele zile de munca!
- Nu plecati în timpul programului fara sa anuntati!
- Nu plecati înainte de terminarea programului, chiar daca este vorba de zece minute!
- Nu va încarcati biroul cu lucruri personale si inutile!