O prioritate pentru angajatii Casei Judetene de Pensii (CJP) Galati o reprezinta in aceasta perioada cele 208 dosare de pensionare ale siderurgistilor care au lucrat in conditii speciale si beneficiaza de prevederile Legii nr. 226. Desi cei care aveau dreptul sa se pensioneze si-au depus dosarele, cei de la CJP nu au putut face nimic din lipsa de... norme.

“Legea a intrat in vigoare pe 16 iulie 2006 si practic nu am avut posibilitatea sa lucram cele 208 dosare pentru ca nu am avut aplicatia care sa ne permita determinarea stagiilor si a cuantumului de pensie. Aceasta a sosit acum doua zile. Noi am luat legatura cu directorul de la Resurse pentru ca are obligatia de a depune niste declaratii rectificative pentru fiecare siderurgist, mai exact din dosare nu trebuie sa lipseasca certificatul de stagiu de la evidenta stagiilor”, a spus directorul CJP Galati, Georgeta Modiga.

Tot seful Casei si-a exprimat siguranta ca, in maxim doua saptamini, cele peste 200 de dosare vor fi duse la bun sfirsit de catre colegii sai, emiterea deciziilor de pensionare a acestor siderurgisti fiind unul dintre dezideratele celor care le lucreaza. “A trecut destul timp de cind siderurgistii si-au depus dosarele, nu vreau sa ne exoneram, dar nu ne-a stat in putinta sa facem acest lucru pina acum. Dosarele le-am repartizat pe oameni si speram ca in maxim doua saptamini sa emitem deciziile”, a conchis Modiga.