DeCeNews informeaza : Tramvaiele liniei 34 circula de duminica pe Pasajul Basarab
Tramvaiele liniei 34 circula pe Pasajul Basarab incepand de duminica, odata cu deschiderea traficului rutier pe pod, a anuntat Regia Autonoma de Transport Bucuresti.
Astfel, tramvaiele liniei 34 vor circula pe traseul actual intre Calea Vitan si Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu prelungit pe Soseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Soseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timisoara, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, pana la terminalul "Ghencea", a precizat RATB intr-un comunicat de presa remis, citat de Mediafax.
Pasajul Basarab va fi inaugurat sambata, cand bucurestenii sunt invitati la o promenada, urmand ca de duminica, la ora 6.00, acesta sa fie deschis traficului auto, a anuntat vineri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
Oprescu a precizat ca sambata, de la ora 10.00, ii asteapta pe toti bucurestenii sa vina pe Pasajul Basarab si sa participe la o parada prilejuita de inceperea vacantei.
"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucurestenilor si pe acestia ii invit maine (sambata, n.r.) sa-l vizite. Ii asigur ca merita, las oamenii sa judece cu o zi inainte de deschiderea traficului auto", a mai spus primarul general.
Pasajul Basarab va fi deschis pentru vizitare sambata, la ora 10.00, iar de la ora 11.00 va incepe Bucharest Summer Parade, editia I, a anuntat municipalitatea.
Printre participantii la Bucharest Summer Parade se vor numara Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiesti si Fanfara Jandarmeriei.
De asemenea, vor defila motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai minoritatilor si ai constructorului, ai Politiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei, precum si Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii, Mugurel de Prahova. La finalul Bucharest Summer Parade, la ora 12.30, va avea loc un concert sustinut de Horia Brenciu, in parcarea complexului comercial Carrefour.
La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va intalni pe pasaj cu constructorii si echipa din Primaria Capitalei care a lucrat la acest proiect, "pentru a ciocni o cupa de sampanie si a le multumi pentru contributia pe care si-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrari de infrastructura din ultimii 20 de ani din Romania", a precizat municipalitatea intr-un comunicat de presa.
Pasajul Basarab face legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.