¥ara noastra a fost si va mai fi cativa ani de acum incolo un paradis imobiliar. Cel putin asa sustin analistii de pe piata imobiliara, care spun ca in urmatorii ani vor veni tot mai multi investitori straini. Artur Silvestri, analist al pietei imobiliare, ne-a declarat ieri ca Romania va mai fi un paradis imobiliar inca doi-trei ani de acum inainte. El ne-a mai explicat ca afacerile cu imobiliare sunt de continuitate, iar unele segmente de piata sunt mai dinamice, altele mai putin dinamice.
La randul lui, Radu Zilisteanu, expert imobiliar, ne-a spus ca acest paradis va dura patru-cinci ani, perioada in care terenurile agricole vor fi cele mai cautate de investitorii straini. "In Romania, terenurile agricole sunt mai ieftine cu minimum 10% fata de Uniunea Europeana. De aceea, vor fi foarte multi straini interesati sa-si construiasca o ferma la noi", ne-a explicat Zilisteanu.
De asemenea, Artur Silvestri a tinut sa precizeze ca Romania a fost o piata atragatoare, iar acum este o piata in schimbari, in sensul ca apar investitori puternici care dezvolta orase mari, apar parcuri industriale. "Pentru ca in Romania piata imobiliara e definita de investitii masive, nu de rulaj", a completat el. Totodata, Silvestri a precizat ca odata cu integrarea va fi o reasezare a acestei piete, care se va produce in doi ani.
In ceea ce priveste tendintele preturilor apartamentelor din Capitala, trebuie spus ca in anumite cartiere se observa o usoara scadere. "Pentru acest an, e posibil ca aceste preturi sa fie mai mici cu 4-5% in unele cartiere bucurestene", a adaugat Silvestri. Se poate spune in acest caz ca valoarea locuintelor se va situa la aproape acelasi nivel ca si pana acum. Estimarile stau la fel pe segmentul chiriilor, desi ar fi trebuit sa scada daca se tine cont de creditul ipotecar. "Acolo unde creditul ipotecar este foarte solicitat, chiriile scad. La noi, in mod paradoxal, au crescut in ultimul timp. ßi asta pentru ca avem o piata atipica", este de parere analistul imobiliar Silvestri.