Amenajari peisagistice inedite si locuri de joaca spectaculoase. Asa arata o prima zona din parcul Oraselul Copiilor, inaugurat duminica de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
"Oraselul Copiilor" din Parcul Tineretului, Sector 4, a fost transformat radical fata de aproape acum un an cand a fost preluat in administrare de primarul Cristian Popescu Piedone si la mai putin de jumatate de an de cand au inceput lucrarile de amenajare.
Locul jocurilor ruginite, vechi de 20 de ani, a fost luat de cele mai noi si inedite obiective de distractii, la care se adaugă amenajari peisagistice inedite printre care si o fantana arteziana, sub forma unei corole, cu perdele de apa colorate.
Bucurestenii care vor sa vada Capitala de sus au posibilitatea sa urce intr-o roata imensa "ca la Viena", tip carusel, punctul maxim al inaltimii, cu tot cu dambul pe care se afla roata, fiind la aproximativ 150 de metri. Din vara viitoare, cei care nu vor putea ajunge la mare se vor putea delecta pe o plaja artificiala, cu nisip si sezlonguri, forma sub care se va prezenta terenul fiind spre deliciul copiilor: in chip de Tom&Jerry, la care se adauga doua piscine, plus bazine cu apa pentru adulti.
Atmosfera de relaxare va fi intretinuta de o serie de fantani pietonale si un ansamblu de fantani cu jeturi ce ies din pamant, unele fiind prevazute cu flacari in varf. Mai mult, seara, pe peliculele de apa vor fi proiectate imagini din desene animate cu cele mai indragite personaje Disney.
Inaugurarea, in intreg ansamblul sau a Oraselului Copiilor, este estimata pentru 1 decembrie 2012.
Atunci, va debuta "Acasa la Mos Craciun", manifestare devenita traditie in Sectorul 4.
Investitia in cel mai modern parc din Capitala se ridica la suma de aproximativ 4 milioane de euro.