Marti s-au deschis ofertele depuse de firme pentru realizarea proiectului de reamenajare si reabilitare a Aeroportului International Craiova. Dintre cele 27 de firme care si-au anuntat initial intentia de a participa la licitatie, numai opt au depus oferte, potrivit reprezentantilor Aeroportului Craiova. Dintre acestea, patru societati comerciale sunt din Craiova si patru din alte zone ale tarii. Firme straine nu s-au inscris la licitatie. In prezent, se face evaluarea ofertelor.
"Am doi metri cubi de documentatie pe care trebuie sa o analizam. Mai multe informatii vor fi disponibile numai dupa ce incheiem evaluarea", a declarat Dumitru Chilom, seful Serviciului achizitii in cadrul Aeroportului Craiova.
Consiliul Judetean (CJ) Dolj a pus in joc aproximativ 20 de milioane de lei din bugetul propriu pentru modernizarea cladirilor Aeroportului din Craiova. Planul de reabilitare include dezvoltarea aerogarii pe corpurile principale: de sosiri si de plecari, legate printr-o pasarela pentru persoane. Amenajarea zonei aeroportului include extinderea pe circa 10.000 de metri patrati si crearea unor spatii pentru agentii de turism, banci si localuri de alimentatie publica, iar partea din fata va fi amenajata peisagistic si functional si va contine o tabela de sosiri-plecari. Lucrarile de reabilitare si reamenajare urmeaza sa se incheie intr-un interval de 18 luni. Pe pagina de internet a GdS, puteti viziona un scurt film constand intr-o prezentare virtuala a felului in care va arata Aeroportul Craiova dupa incheierea lucrarilor de reabilitare si amenajare.
Aeroportul Craiova este inclus intr-un masterplan realizat pentru intreaga zona de compania Halcrow Romania SRL. Ion Prioteasa, presedintele CJ, a afirmat ca mai multi dezvoltatori straini sunt interesati sa investeasca in diverse obiective din aceasta zona. Masterplanul ar urma sa fie predat in perioada septembrie-octombrie, insa, pana atunci, CJ Dolj a promis ca va face o prezentare a intregii zone, cu toate obiectivele pe care le include. CJ Dolj a alocat 2,6 milioane de lei pentru realizarea masterplanului zonei Aeroportului Craiova.