Cele mai multe afaceri întreprinse în judetul Dolj au ca domeniu de activitate productia, serviciile si comertul. Totusi, acestea nu sunt singurele afaceri cu potential de succes din zona. Oltplast Company este o firma înfiintata în urma cu mai bine de patru ani, al carei domeniu de activitate este gestionarea deseurilor nemetalice, în principal plastice. Activitatea consta în colectarea si maruntirea deseurilor. Rezultatul final este trimis unei firme care se ocupa de procesul final de reciclare, unde este transformat în fibra sintetica. "Colectarea deseurilor de mase plastice - sticle PET este o activitate de pionierat. Nu suntem foarte multi care facem acest lucru în Craiova. Am pus bazele unei astfel de afaceri din dorinta de a avea un oras mai curat (o sticla PET se dezintegreaza în 700-800 de ani)", a declarat Georgeta Toma, administratorul afacerii si unul dintre cei doi asociati ai firmei. Aceasta a explicat ca începutul afacerii nu a fost dificil, deoarece a avut sprijinul unei firme din Buzau. 
"E o activitate grea si murdara" Nu la fel de simplu a fost drumul dezvoltarii. Cu toate ca pare o afacere simpla si fara prea multa concurenta - în Craiova firmele care desfasoara activitate în acest domeniu pot fi numarate pe degete - gestionarea deseurilor ridica o serie de dificultati. "E o activitate grea si murdara. Cei mai multi dintre cei care începusera o astfel de afacere au renuntat din pricina mizeriei. Lucram cu colectori români si romi, care fac selectarea direct din pubele si cu care nu reusim sa avem întotdeauna o relatie buna", a explicat Georgeta Toma.Oamenii nu au înca o mentalitate formata cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor. "Cetatenii nu sunt întelegatori cu privire la aceste probleme. Trebuie sa constientizeze si sa vina la centrele de colectare singuri", a adaugat administratorul firmei. Aceasta a explicat ca atitudinea indiferenta fata de colectarea selectiva a deseurilor este împartasita si de agentii economici, care, desi au contracte cu firmele de reciclare, nu ezita sa dea aceste deseuri primului venit. Chiar daca avem contracte cu agentii economici, colectarea selectiva a deseurilor ramâne un deziderat. Alta problema este vecinatatea: deranjam vecinii cu mirosul emanat de PET-uri", a afirmat Toma. 
Întreprinzatorii, nu am încredere în femeile cu functii de conducere Pâna si faptul ca administratorul este o femeie a generat uneori probleme. "Multi întreprinzatori nu au încredere în femei si în capacitatea lor de munca. Au fost situatii în care cineva mi-a spus foarte clar ca el nu discuta cu femei", a precizat Georgeta Toma.Totusi, existenta firmei si dezvoltarea sa constanta în timp sunt o marturie ca se poate. Reprezentantii firmei planuiesc sa acceseze si fonduri europene pentru a dezvolta afacerea. Pentru a ajunge la un asemenea nivel, a fost nevoie de multa munca, adaptare, implicare, renuntare la concedii, la timpul petrecut cu familia. La acestea s-a adaugat foarte multa perseverenta. 
Investitie initiala de 500.000 de euro 
Cei care militeaza pentru un mediu curat si vor sa scoata si bani trebuie sa stie ca o investitie într-un centru de colectare si maruntire a deseurilor nemetalice, la nivel micro (100 de tone pe luna), se ridica la aproximativ 400.000-500.000 de euro. "E un domeniu dificil, dar e loc pentru toata lumea. Oricine doreste poate sa se implice într-o munca grea si nu tocmai curata", a spus administratorul firmei.