Acest lucru se poate spune in cazul unei adrese transmise de catre primarul Dumitru Nicolae prefectului Gabriel Panaitescu, mana de ajutor solicitata de edilul sef al urbei nefiind de competenta reprezentantului Guvernului in teritoriu.

Nemultumit de numarul mare de familii care sunt in pericol de ajunge pe drumuri deoarece sunt evacuate de catre proprietarii care au castigat imobilele revendicate in instanta, edilul sef al urbei a gasit o solutie originala de a rezolva aceasta problema. "Gaselnita", pentru ca asa s-ar putea numi mai corect, a fost prezentata de catre primarul Dumitru Nicolae in cadrul conferintei de presa sustinute marti. "Am facut o hartie la prefectul Galatiului prin care i-am solicitat sa dea dispozitie la instante sa nu mai dea hotarari de evacuare", a explicat edilul sef al urbei.

Intrebat cum s-ar putea realiza practic acest lucru si care este baza legala prin care autoritatile publice pot solicita instantelor sa nu mai dea hotarari judecatoresti de evacuare, primarul Dumitru Nicolae si-a nuantat declaratia initiala. "Este vorba ca instantele sa nu mai dea ordine de evacuare pe o perioada de 6 luni". Cat despre baza legala care ar putea sta la baza interventiei prefectului, Dumitru Nicolae nu a putut face nicio precizare. In schimb, a continuat sa atace subiectul legat de revendicari, afirmand: "La revendicari elanul meu este destul de scazut. Au fost trimise 1.599 de dosare la Bucuresti dar nu avem nici o informatie referitoare la data cand se vor face platile. Eu zic ca e bine sa se gaseasca bani si sa se dea oamenilor care sunt necajiti. In timp ce unei familii care are 200 metri patrati de teren nu-i da nimeni despagubire, se gasesc bani sa se dea pentru scoli, gradinite sau alte imobile care au fost revendicate si castigate in instanta de fostii proprietari care sunt despagubiti de catre stat".

Ingrijorarea primarului este motivata de faptul ca, odata ramase fara un acoperis deasupra capului, familiile evacuate ar urma sa solicite sprijinul Primariei pentru a primi o locuinta, demers care nu are prea multi sorti de izbanda.

Contactat telefonic, prefectului judetului Galati, Gabriel Panaitescu, ne-a declarat ca a primit adresa primarului Dumitru Nicolae. "Nu pot insa sa fac niciun demers in calitate de prefect, deoarece instantele de judecata sunt suverane in luarea unei hotarari", a declarat acesta.