Platforma industriala a societatii Tractorul Brasov a fost vanduta. Firma Flavus Invest din Bucuresti a fost desemnata ieri castigatoare a licitatiei pentru platforma industriala a uzinei la pretul de pornire de 91,6 milioane de euro.
Potrivit datelor Registrului Comertului, Flavus Investitii a fost infiintata in ianuarie acest an si are ca unic asociat o firma inregistrata in Cipru.
Acelasi pret a mai fost oferit si de alte doua firme, din Iulius Group, dar compania castigatoare a avut avantajul primei inscrise la licitatie. "Intrucat a fost prima inscrisa la licitatia, firma din Bucuresti a adjudecat platforma", a declarat Andrei Cionca, reprezentant al Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul Tractorul.
Unitatea cuprinde trei sectoare, modulul destinat fabricatiei de tractoare, evaluat la 43 milioane de euro, impreuna cu utilitatile energetice aferente, modulul piese turnate si forjate, evaluat la 14 milioane de euro, si active independente in valoare totala de 20 milioane de euro. Societatea Tractorul a intrat in lichidare voluntara in februarie, dupa ce toti cei 1.900 de salariati au fost disponibilizati.
AVAS a selectat pentru lichidarea uzinei de tractoare Casa de Insolventa Transilvania Cluj-Napoca. Reprezentantii acesteia au anuntat ca toate activele uzinei vor fi vandute pana la 15 august. Apoi, in septembrie, din banii incasati din vanzari, se vor achita salariile restante si platile compensatorii ale salariatilor disponibilizati.