Compania aeriana irlandeza planuieste sa introduca zboruri speciale pe durata carora pasagerii sa stea in picioare. Biletul pentru o calatorie fara loc ar costa 5 lire (aproximativ 6 euro).
Propunerea care include si introducerea unei taxe pentru folosirea toaletei in avion urmeaza sa fie discutate joi de boardul companiei. Daca planul va fi aprobat, Ryanair va construi o zona speciala cu "scaune verticale" in partea din spate a fiecarui aparat de zbor din flota companiei care numara 250 de avioane, informeaza The Telegraph.
Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a spus ca se va introduce si o taxa de o lira sterlina (1,22 euro) pentru folosirea toaletei din avion, ca la toaletele publice in care se intra cu fisa. O’Leary spune ca astfel pasagerii zborurilor ce dureaza o ora sau mai putin vor fi incurajati sa foloseasca baile din aeroporturi in locul celor din avion.
Producatorul de aparate de zbor Boeing a fost deja consultat pentru instalarea de "scaune verticale" care le-ar facilita pasagerilor sa calatoreasca legati in hamuri si stand in picioare.
Planurile indraznete ale companiei vor avea insa de dovedit ca respecta normele de siguranta a zborului. Legile aviaţtiei spun ca pasagerii trebuie sa poarte centura de siguranta in timpul decolarii, aterizarii si pe durata turbulentelor, asa ca trebuie sa fie asezati.