Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va avea, incepand cu 5 ianuarie, un numar de telefon gratuit unde pot fi semnalate problemele aparute in accesarea si utilizatea fondurilor nerambursabile acordate prin Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR). "APDRP pune la dispozitia publicului, incepand cu data de 5 ianuarie 2009, un numar de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor si dificultatilor in accesarea si derularea fondurilor nerambursabile acordate prin Programului National pentru Dezvoltare Rurala. Numarul gratuit 0-800-800-644, de tip TelVerde, este disponibil oricarei persoane interesate, de luni pana vineri, intre orele 8:30 si 16:30", se arata intr-un comunicat al agentiei.
Potrivit directorului general al APDRP, Sorin Radu, numarul de telefon ar putea incuraja beneficiarii sa initieze proiecte de investitii si sa semnaleze problemele referitoare la accesarea fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a realizat, in perioada 1 ianuarie-28 noiembrie, plati de 446,8 milioane euro catre beneficiari din mediul rural, urmand ca pana la fnalul anului sa mai deconteze inca 67,6 milioane euro.
PNDR va permite Romaniei sa acceseze fonduri UE de opt miliarde euro pana in 2013 si a fost aprobat de Comisia Europeana in luna februarie.