Yazaki Romania, cu sediul central la Ploiesti, isi deschide un punct de lucru in judetul Olt, la Caracal. Compania va produce cablaje electrice pentru noul model Ford care va fi fabricat la Craiova, informeaza Yazaki Romania, adaugand ca activitatea punctului de lucru de la Caracal a inceput deja prin instruirea primelor echipe de angajati - 150 de persoane - pregatirea lor realizandu-se in fabrica centrala de la Ploiesti. La deschiderea oficiala de la Caracal, care va fi in luna iulie a acestui an, numarul de angajati de la punctul de lucru va ajunge la aproximativ 400 de persoane, iar pana in anul 2012 vor fi peste 800 de angajati, odata cu inceperea productiei la Ford, afirma reprezentantii Yazaki. Pana la inchiderea editiei, compania nu a anuntat ce meserii se cauta si nici unde si cand se va face recrutarea de personal.

De ce in Caracal?

Conducerea companiei Yazaki Romania a ales Caracalul drept destinatie "datorita potentialului industrial dezvoltat al zonei, disponibilitatii fortei de munca si, nu in ultimul rand, facilitatilor logistice din aceasta zona, apropiata de fabrica Ford de la Craiova", se arata intr-un comunicat de presa al companiei. De la fabrica Yazaki si pana la Ford se ajunge in aproximativ 40 de minute.
La Yazaki Romania lucreaza peste 3.000 de angajati in fabrica de la Ploiesti, aproape la fel de multi ca in uzina Ford din Craiova. Yazaki produce la Ploiesti cablaje electrice pentru Toyota si Ford, care in prezent sunt cei mai importanti clienti.