În 2008 s-au înregistrat la notarii publici doar tranzactii imobiliare între rude (donatii, preluari de locuinte cu acte de întretinere). Vânzarile de apartamente prin credite ipotecare, dar si cele cu banii jos au devenit o raritate. În timp ce multe agentii imobiliare din Craiova sunt la un pas de a trage obloanele ca urmare a restrângerii activitatii pe 2008, la Fiscul doljean cifrele de la notarii publici arata o crestere a tranzactiilor imobiliare pe primul semestru al anului cu 134% fata de aceeasi perioada din 2007. Notarii publici combat datele furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, pe motiv ca numarul tranzactiilor imobiliare dat publicitatii de Fisc nu corespunde cu situatia reala din Craiova si din judet. Concret, DGFP Dolj spune ca, pe primele sase luni din 2008, s-au înregistrat în judet 8.109 tranzactii imobiliare totale, fata de 3.465 de tranzactii pe semestrul I din 2007. "Mentionam ca volumul tranzactiilor a crescut în semestrul I al anului 2008 cu 134,02% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar impozitul încasat în semestrul I 2008 a crescut cu 5.852.239 de lei fata de aceeasi perioada din 2007, procentul de crestere fiind de 175,28%", se arata într-un raspuns al DGFP Dolj, la solicitarea GdS. Informatiile au fost date publicitatii de catre Fisc, dupa ce fiecare notar a avut obligatia sa transmita la DGFP Dolj situatia cu tranzactiile imobiliare la sase luni. Daca cifric se arata cresteri ale tranzactiilor, în realitate, agentiile imobiliare si notarii publici sustin ca au înregistrat vânzari mai mici decât în 2007. 
Tranzactiile reale se numara pe degete Dupa primele sase luni, cele mai importante agentii imobiliare din Craiova vorbeau de o diminuare a tranzactiilor imobiliare cu 20-30% fata de perioade similare din 2007. La acel moment, Asociatia Româna a Agentiilor Imobiliare (ARAI) anunta o diminuare drastica a vânzarilor de apartamente si de terenuri, care a concluzionat la începutul verii cu o blocare a pietei de profil. Vicepresedintele ARAI, Cristian Clenciu, anunta, zilele trecute, ca în
Craiova multe firme care aveau obiect secundar de activitate agentie imobiliara au renuntat la aceasta din cauza restrângerii pietei. Nimeni nu cumpara. Parerea este împartasita si de notarii publici, care sustin ca anul 2008 a fost deosebit de sarac în ceea ce priveste vânzarea-cumpararea de locuinte si de terenuri. "Daca la terenuri pot figura mai multe tranzactii, dar cu suprafete mici, la apartamente majoritatea tranzactiilor de anul acesta au fost în familie, adica donatii, acte de întretinere a parintilor, a rudelor. Piata imobiliara este în continuare înghetata, iar vânzarile cu credite ipotecare sunt foarte putine, pentru ca putine persoane mai apeleaza la credite bancare", a spus un notar din centrul Craiovei. Altul a precizat ca s-a diminuat si numarul tranzactiilor imobiliare care se perfecteaza cu banul jos: "Daca la terenuri mai platesc cu banul jos, pentru ca se cumpara parcele mici, care nu costa foarte mult, la apartamente, unde se învârt sume mari, foarte rar mai vedem tranzactii cu bani gheata. De fapt, vânzarile de apartamente sunt din ce în ce mai putine". Titu Ionascu, presedintele Camerei Notarilor Publici din Oltenia, sustine ca aprecierile privind tranzactiile imobiliare difera de la un notar la altul, iar arbitrul este piata însasi: "Aceasta este piata imobiliara. Tranzactiile sunt în functie de cerere si oferta". 
Apartamentele - vedete în 2007 
Pe tot anul 2007, cei 52 de notari publici din Dolj au raportat la Fisc 7.514 tranzactii imobiliare, mai putin decât cele înregistrate pe o jumatate de an în 2008. Potrivit DGFP Dolj, anul trecut cele mai multe tranzactii au fost cele cu apartamente, urmate de cele cu terenuri. Pe 2008, atât unii notari, cât si unele agentii sustin ca au avut foarte putine vânzari de apartamente.