Nokia a primit autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica de telefoane mobile in Romania, lucrarile urmand sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008, a anuntat ieri producatorul finlandez de telefoane mobile.
Noua unitate de productie va fi amplasata in parcul industrial Jucu, din judetul Cluj.
"Suntem bucurosi sa anuntam demararea lucrarilor de constructie pentru fabrica noastra din Jucu. Acest moment important este rezultatul colaborarii extrem de eficiente dintre Nokia, Consiliul Judetean Cluj si Tetarom", a declarat directorul general al fabricii Nokia de la Jucu, John Guerry, intr-un comunicat.
La finele lunii martie, Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, investitia ridicandu-se la 60 milioane de euro.
"Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima", se arata in comunicat. (M.C.I.)