Normele de aplicare a noilor impozite vor fi aprobate cel mai tarziu in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, ne-au declarat surse oficiale din Ministerul Finantelor Publice (MFP). Potrivit acestor surse, proiectul de norme “se afla intr-o forma avansata“, intentia Finantelor fiind “de a prinde sedinta de Guvern din aceasta saptamana“.
Astfel, numai in cazul in care proiectul de hotarare de Guvern nu va fi finalizat in urmatoarele zile, aprobarea acestuia va fi amanata pentru saptamana viitoare.
Pe de alta parte, sursele noastre ne-au spus ca intarzierea in elaborarea acestor norme este cauzata de modalitatea de aplicare a impozitului pe castigurile din transferuri cu titluri de valoare. Tocmai pentru a gasi cea mai buna solutie pentru impozitarea acestor castiguri, “care reprezinta un caz mai complicat“, experti din cadrul MFP au in prezent intalniri cu reprezentantii Bursei de Valori, dar si cu cei ai Comisiei Nationale de Valori Mobiliare.
La 4 iunie, cu patru amanari la activ si dupa balbe incredibile ale MFP, au intrat in vigoare noile impozite majorate pentru castigurile din dobanzi si din tranzactii imobiliare. Numai ca noile impozite au trebuit sa fie aplicate fara sa existe norme in ceea ce priveste incasarea lor.