InfoBrasov: Strategie de guvernant analfabet - posturi blocate, taxe marite

Aflat in continua criza de fonduri dar si de inspiratie economica, Guvernul a decis din nou ca cea mai buna solutie de facut bani e sa puna noi taxe. Astfel incompetenti de la Palatul Victoria vor modifica sistemul de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport si va impune un nou mecanism de calcul care sa permita majorarea veniturilor colectate din aceasta sursa cu peste un miliard de lei in urmatorii trei ani, releva strategia fiscala. Documentul, aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului, releva intentia autoritatilor de a modifica legislatia fiscala in sensul identificarii unui sistem "echilibrat, echitabil si functional" in cazul cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport. Pe baza acestui nou sistem, Guvernul anticipeaza majorarea veniturilor atrase din aceasta sursa, de la 4 miliarde lei in 2011 la 4,3 miliarde lei in 2012, la 4,5 miliarde lei in 2013 si la 5,1 miliarde lei in 2014.
Totodata, bugetarii isi lua adio de la tichete de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, va bloca si anul viitor acordarea de premii pentru bugetari si va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de lucru. Politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014 urmand sa fie extinsa si interdictia de achizitionare de autoturisme, mobilier si aparatura birotica pentru institutiile publice.
In acelasi timp, valoarea de referinta corespunzatoare coeficientului de ierarhizare 1,00 aferent grilei de salarii pentru sectorul bugetar va fi inghetat anul viitor la valoarea de 600 lei, releva Strategia fiscal-bugetara a Guvernului pentru perioada 2012-2014. Totodata asa numita strategie prevede blocarea pana in anul 2014 a majorarii unor pensii, care ar fi trebuit safie aplicata prin lege incepand de anul viitor. Motivul invocat este lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii care ar duce la cresterea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale. Majorarile de pensii ce erau programate sa fie aplicate la 1 ianuarie 2012 au fost amanate cel putin pana in anul 2014.