Azi se decide daca in curtea societatii Plase Pescaresti incepe un razboi intre sindicalisti si administratie. Asta pentru ca la adunarea generala a salariatilor, care a avut loc saptamina trecuta, s-a luat decizia ca sindicatul Romplas sa declanseze conflictul de interese daca administratia societatii nu raspunde pozitiv la cererile liderilor de sindicat facute in cadrul negocierilor purtate pe marginea contractul colectiv de munca pe unitate pe 2006-2007.

In cursul zilei de azi va avea loc o noua runda de negocieri, conducerea sindicatului asteptind de la sefii societatii sa le aprobe cererea ca baza de calcul a salariilor sa fie de 460 de lei.

Conform declaratiilor facute de liderii sindicatului din curtea societatii Plase Pescaresti, in momentul de fata cei mai multi dintre salariati primesc salariul minim pe economie. Facem precizarea ca salariatii mai vor de la administratie si lista actionarilor societatii.

Reactie dura

In replica la revendicarile si amenintarile sindicalistilor, Petrica Munteanu, reprezentant al conducerii societatii Plase Pescaresti, ne-a spus ca reprezentantii salariatilor au dovedit in timpul negocierilor contractului colectiv de munca pe unitate ca sint rupti de realitate. In plus, Munteanu a subliniat ca administratia unitatii face eforturi mari pentru a nu recurge la concedieri, desi rezultatele economice inregistrate in ultimii ani recomanda acest lucru.

“Eu le-am propus o crestere salariala in trepte, care sa insemne pina la finele anului viitor aproximativ 12 procente. Ei nu au vrut. In plus, acest sindicat nu are reprezentativitate. Noi am acceptat sa vorbim cu ei din omenie, dar ei vor sa faca rau societatii. In unitate lucreaza aproximativ 180 de oameni, dar noi avem nevoie doar de 100. Nu s-au mai dat de ani de zile dividende tocmai pentru a nu da pe nimeni afara. Platim fara nici un rost 80 de oameni. Asta pentru ca cei din conducere nu vor sa lase pe nimeni pe strada”, ne-a declarat Petrica Munteanu, consilier judetean PC.

A venit toamna sindicala si negocierile pe marginea contractelor colective de munca pe anul viitor sint in plina desfasurare. Asa cum le sta bine sindicalistilor si patronilor, atunci cind vine vorba de majorari salariale nimeni nu vrea sa lase de la el.