"Informatiile care apar in presa, in ceea ce priveste redresarea economiei, nu sunt reale, sustine presedintele Traian Basescu, adaugand, totodata, ca pericolul revenirii crizei economice este foarte aproape". Afirmatiile negativiste au fost facute sambata, de seful statului, la inceputul intalnirii cu delegatia Fondului Monetar, de la Palatul Cotroceni.
"Povestea care apare in presa, cu revenirea economiei, de fapt informatiile inca nu sunt reale. Inca sunt probleme si vor mai fi in urmatorii ani. Riscul de a reveni criza este foarte aproape de noi toti", a spus presedintele Traian Basescu, sambata in cadrul intalnirii cu delegatia FMI la Bucuresti.
De cealalta parte, insa, seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat ca, intr-adevar au existat "cateva provocari" in Romania, in ultimele luni, dar s-au facut cativa pasi importanti.
"Este o placere sa va vizitam. Am avut cateva provocari, in Romania, in ultimele luni. S-au facut cativa pasi importanti. Este un tribut fata de angajarea tarii in acest program. Am cooperat foarte bine cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante. Toti au fost foarte cooperanti la aceste negocieri", a spus Franks.
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit sambata la Palatul Cotroceni, cu delegatia Fondului Monetar International la Bucuresti. Delegatia FMI isi incheie misiunea in Romania luni, pe 1 noiembrie. O zi mai tarziu, seful statului cheama partidele politice la consultari pe marginea acordului cu Fondul.