Craiovenii care se vor afla diseara in Piata "Mihai Viteazul" vor avea ocazia sa vada, incepand cu ora 19.00, cateva zeci de modele de motociclete, care vor fi expuse de proprietarii lor in fata Prefecturii Dolj. Este pentru a patra oara cand bikerii din Banie isi dau intalnire in centrul orasului, evenimentul avand loc saptamanal, la initiativa municipalitatii.
"Poate sa ploua, sa ninga, noi vom fi in fiecare miercuri in fata prefecturii si ne bucuram ca oamenii s-au obisnuit deja cu noi. Unii ne cer voie sa faca fotografii, altii vin si cu copiii, pe care ii urca pe motociclete, iar altii ne consulta in diverse probleme tehnice", sustine Catalin Mihai, de profesie inginer, unul dintre bikerii care vin saptamanal in fata prefecturii. Ca el mai sunt si alti zeci de craioveni pasionati de motoare, dar cu profesii diferite. Majoritatea au insa ceva in comun: sunt membri ai Moto Club Oltenia Bikers.
Infiintat in 2006, clubul are in prezent 35 de membri, dintre care noua fondatori, si toti au facut din intrunirea de miercuri seara o obisnuinta. "Inainte ne intalneam la Universitate, dar nu aveam aprobare si eram in afara legii. Ori scopul nostru nu e acesta. Noi suntem un club ce isi selecteaza atent membrii, care nu trebuie sa fi savarsit fapte antisociale. Suntem pasionati de motociclete, dar avem meserii diferite. Printre noi exista si magistrati, politisti, ingineri. Viceprimarul Marinica Dinca a fost cu ideea de a ne aduna toti la prefectura, iar acum, in fiecare miercuri, in centru vin si alti motociclisti din Craiova, nu doar membrii clubului nostru", a precizat Constantin Barchi, membru fondator al Moto Club Oltenia Bikers, care de profesie este asistent medical la IML Craiova. Acesta a mai mentionat ca bikerii din Banie participa si la alte intalniri din tara si strainatate, unde sunt apreciati pentru pasiunea lor.