Modelul se va numi City si va imprumuta elemente de la modelul Logan, partea frontala de la modelul Sandero si platforma de la a doua generatie a Renault Clio
Dacia pregateste lansarea unui model auto din clasa mica, botezat Dacia City, care va costa cel mult 5.000 de euro. Dezvaluirea a fost facuta in publicatia germana AutoBild de catre Vincent Carre, global marketing director pentru marca Dacia in cadrul grupului Renault.
"Ne gandim la un model de 3,5-3,6 metri lungime", a explicat Carre jurnalistilor nemti. Conform datelor, Mini-Dacia va avea 4 locuri si 4 usi, urmand sa imprumute elemente de la modelul Logan, partea frontala de la modelul Sandero si platforma de la a doua generatie a Renault Clio.
Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (...) Are obiectivul de a obtine pe cat posibil costuri mici in fiecare etapa. Desi se vrea un model revolutionar, Dacia ramane fidela stilului de a produce masini ieftine, atat ca pret de achizitie cat si ca pret de intretinere. Jurnalistii nemti spun ca pretul redus al noului model se datoreaza designului.
"Romanii de la Dacia sunt maestri in a refolosi componente pentru noi modele auto. Pentru Duster, 57% din piese au fost utilizate si pentru modele anterioare", noteaza publicatia germana. Se pare ca motorizarea Dacia City nu va fi una revolutionara, constructorul urmand sa foloseasca motorul pe benzina de 1,2 litri al Renault Twingo, dar ia in calcul si dezvoltarea unei versiuni diesel.
Procesul de dezvoltare a modelului a inceput deja, mai multi oficiali din conducerea constructorului de la Mioveni sau a grupului Renault facand declaratii in acest sens, in ultimele luni. Directorul delegat pentru operatiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, declara la inceputul lunii martie ca gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de dezvoltarea urmatoarei masini a inceput deja. Pelata nu a exclus productia unui model de clasa mica. "Noile modele vor avea un design exterior mai modern decat generatiile anterioare si vor fi concepute pentru industrializare in peste 10 fabrici", a afirmat reprezentantul Renault.