Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a fost ieri intr-o vizita fulger la Galati, unde s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Armatorilor si Operatorilor Portuari Fluviali de pe Dunare. Intalnirea, care a avut loc la Hotel Galati, ascunsa de privirea jurnalistilor, a avut drept scop prezentarea problemelor cu care se confrunta in prezent armatorii si operatorii portuari care isi desfasoara activitatea in asociatiile de la Galati.

"Intalnirea dintre domnul ministru Orban si Asociatia Armatorilor si Operatorilor Portuari Fluviali de pe Dunare a vizat problemele cu care se confrunta patronatul din bransa, dar si institutiile in domeniu. Este vorba despre Administratia Portuara a Dunarii Maritime Galati, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati si celelalte institutii. Acestea s-au plans de taxele pe care sunt obligati sa le plateasca, dar si de alte dificultati pe care le intampina in desfasurarea activitatii, urmand ca domnul ministru Orban sa le comunice ce solutii s-ar putea adopta pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat prefectul Mihai Capra.

La randul lui, Stefan Frunza, liderul sindicatului "Farul" din cadrul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati, sustine ca, prezent la Galati, ministrul Transporturilor s-a aratat nemultumit de organizarea patronatelor din ramura Transporturilor, comparativ cu sindicatele din acelasi domeniu, iar acest lucru se demonstreaza mai ales prin faptul ca in acest an sindicatele au reusit sa inregistreze Contractul Colectiv de Munca prin care au obtinut cresteri salariale substantiale pentru angajatii din domeniul Transporturilor.

"Domnul ministru Orban a spus ca patronatele ar trebui sa organizeze mai bine si sa se implice mai mult in negocierea clauzelor CCM la nivel de ramura Transporturi" a declarat Stefan Frunza, liderul sindicatului Farul.

In acest an, sindicalistii au obtinut, in urma negocierii contractului colectiv de munca la nivel de ramura Transporturi, o crestere salariala de la 620 de lei la 700 de lei in cazul muncitorilor necalificati si de la 700 la 1.050 de lei pentru muncitorii calificati.

Contractul Colectiv de Munca inregistrat in ianuarie 2008 este valabil pana la sfarsitul anului 2010.

Marilena Dinu