b365.realitatea.net informeaza: 70 milioane euro pentru 13 turnuri ANL ce se construiesc in Capitala
Cele 1.401 de locuinte ANL, ce vor fi construite in Sos. Fabrica de Glucoza din Sectorul 2 al Capitalei, urmeaza sa fie date in folosinta spre finele anului viitor. Cele mai multe vor fi apartamente cu doua camere.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobat de MDRT, investitia in cartierul de ANL-uri din Sos. Fabrica de Glucoza se ridica la 292.966.000 lei (aprox. 70 milioane euro).
Din cele 1.401 de locuinte, destinate inchirierii pentru tineri cu varsta sub 35 de ani, 484 vor fi apartamente cu o singura camera, 862 cu doua camere si 55 cu trei camere.
Cele 13 ANL-uri, de opt si zece etaje fiecare, vor fi dotate cu panouri solare, fiind primul proiect de acest gen din tara, sustin autoritatile. 50% dintre locuinte vor fi destinate angajatilor din MApN, intrucat terenul a fost pus la dispozitie de aceasta institutie, iar cealalta jumatate va fi destinata altor tineri care nu au in proprietate un imobil.
Consiliul tehnico-economic al MDRT a aprobat, de asemenea, ca la constructia locuintelor sa se foloseasca o structura mixta de monolit si prefabricate, care scurteaza cu 15% timpul de construire pentru fiecare bloc in parte.
Licitatia pentru proiectarea si executia ansamblului de 13 blocuri turn ANL urmeaza sa fie lansata pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), proiectul urmand sa fie finalizat complet in termn de 14 luni, potrivit studiului de fezabilitate. Terenul de 4,5 hectare pe care va fi amplasat noul cartier de locuinte este in proces de viabilizare, fiind necesare mai multe lucrari de demolare a constructiilor vechi. Pentru cele 22,76 de tone de otel, fonta si aluminiu rezultate in urma dezafectarilor, Primaria Sectorului 2 pe raza careia se afla terenul intentioneaza sa obtina 21.442 de lei, conform anuntului publicat de administratia locala pe SEAP.
La inceputul lunii iunie, ministrul MDRT - Elena Udrea declara ca va merge personal pe santier la ANL, dimineata, sa bea cafea cu muncitorii pentru a "impulsiona constructiile".