Ideea unui SUV Mini circula de ceva timp, mai multe prototipuri fiind testate si zarite in toata lumea, in diverse stadii de dezvoltare.
Compania producatoare a dezvaluit un nou concept: MINI Beachcomber, care invoca in constructia sa faimosul Mini Moke, cu un design radical deschis.
Conceptul este bazat pe al patrulea model planuit pentru lansarea internationala in 2010. "Este foarte interesant sa vedem ce poate oferi viitorul pentru MINI. Daca MINI Beachcomber Concept va fi realizat, va fi foarte potrivit pentru terenul australian, mai ales pentru cei care locuiesc in zonele de coasta", a declarat managerul MINI, Justin Hocevar.
Beachcomber Concept are un acoperis din panza, la fel ca si usile, acestea putand fi montate foarte usor, in cateva minute.
La o lungime de aproape patru metri, conceptul de Mini este doar in nume, oferind un spatiu generos si un nivel ridicat de siguranta prin structura sa robusta.
MINI Beachcomber Concept isi va face debutul la Salonul International Auto Nord-American (16-24 ianuarie) din Detroit. Pentru comparatie, Dacia Duster are 4,31 metri in lungime si 1,81 m in latime.