În Craiova va fi amenajat un singur loc pentru sacrificarea mieilor de Paste. Acesta se gaseste în Târgul de saptamâna din cartierul Romanesti.  Mieii ce urmeaza sa fie comercializati de Paste trebuie sacrificati în unitati aprobate sanitar-veterinar sau în piete si târguri special amenajate de administratia locala, pentru o perioada de cinci zile, înaintea Sarbatorilor Pascale, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare si de Siguranta a Alimentelor (ANSVSA). Toate punctele de sacrificare autorizate în piete si târguri vor avea echipamente de asomare puse la dispozitie de administratia pietelor. Producatorii care vor sa vânda miei vii în piete, în perioada Sarbatorilor Pascale, trebuie sa detina certificatul de sanatate al animalului de la medicul veterinar, formularul de miscare si actele care dovedesc ca este proprietarul animalelor. În plus, carnea si organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt însotite de un certificat de sanatate publica veterinara si poarta marca de sanatate. Aceasta se face cu o stampila rotunda.Norme europene obligatorii pentru abatoare si spatii publiceCarnea provenita de la ovinele sacrificate în gospodariile populatiei este destinata strict consumului propriu. De asemenea, carnea provenita din sacrificarile efectuate în locurile special amenajate temporar va fi comercializata direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare si marcare. Normele ANSVSA interzic transportul carnii în alte locuri în scopul comercializarii, precum si expunerea pentru o perioada prelungita la temperatura mediului ambiant. În gospodarii, proprietarii vor putea sa sacrifice mieii conform traditiei, pentru ca nimeni nu va putea controla daca taierile sunt facute conform normelor europene. În spatiile publice si în abatoare, taierea trebuie sa se faca dupa folosirea asomatorului electric. Daca în abatoare si în gospodarii, lucrurile sunt clare, în târgul de saptamâna al Craiovei ele nu mai par la fel. Aici, taierile se vor face într-o cladire care ieri parea la fel de murdara ca o cocina. Câtiva muncitori de la Administratia Pietelor se straduiau sa schimbe aspectul cladirii, care parea ca a gazduit, peste an, doar animale. Un loc atât de murdar cum este spatiul de la târgul de saptamâna mai usor poate fi demolat decât igienizat!Aviz temporar pentru cocina de porci!În camera centrala, faianta alba si sparta de pe pereti e plina de mizerie. În camerele laterale se gasesc piese de strung sau alte utilaje, semn ca cineva a folosit cladirea si pentru altceva decât pentru sacrificarea mieilor. Nu exista containere pentru colectarea resturilor de la taiere, desi sefii pietei sustin ca vor încheia un contract cu o firma specializata. Un miros pestilential domneste peste tot, desi câtiva muncitori se straduiesc sa acopere jegul cu var. "Specialistul" înarmat cu o bidinea spune ca pe pereti nu sunt zoaie, ci amorsa. "Am dat cu amorsa peste faianta ca sa putem sa dam cu lavabil peste ea. Nu putem sa spalam faianta, pentru ca este sparta si plesnita. Saptamâna viitoare facem cladirea asta ca noua", spune un specialist care se straduia sa acopere cu var mizeria de pe pereti. Toaleta aferenta localului nu are nimic în comun cu igiena, pe jos e pamânt amestecat cu ciment, iar pe dinafara cladirea pare mai degraba o magazie decât un loc de sacrificare a mieilor. Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor, institutie abilitata sa aduca aceasta cladire aproape de normele sanitar-veterinare, crede ca nu va fi nici o problema pentru obtinerea avizului temporar de la DSVSA Dolj. "Am oameni la târg sa curete cladirea. Nu vom avea probleme cu avizul sanitar, pentru ca pe jos am mozaic, pe pereti este faianta, vom monta si un boiler pentru apa calda si vom face si racordul pentru apa rece. Cu cinci zile înainte de Paste, cladirea va putea sa functioneze", a spus Calinoiu. Daca ne gândim ca la români "merge si asa" a devenit un principiu de viata, atunci poate ca si cladirea din Târgul de saptamâna va functiona pentru destinatia care i-a fost alocata.