Microsoft a dezvoltat o noua tehnologie pentru ca utilizatorii sa poata plati pe ora folosirea unui computer in propriile locuinte, intr-un mod similar celui in care multi oameni folosesc cartele pre-paid pentru telefoane celulare.
Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, noua tehnologie, numita "FlexGo", va fi implementata pe fondul planurilor companiei de a vinde computere consumatorilor cu venituri mici, din tarile in proces de dezvoltare.
Astfel, gigantul din Redmond impreuna cu fabricantul de computere Lenovo Group Ltd. si alte companii similare lanseaza luni "FlexGo" in Brazilia, urmand ca, in maximum 90 de zile, aceasta tehnologie sa fie implementata si in Mexic, China, Rusia si India.
Programul va functiona astfel: utilizatorul plateste initial aproximativ jumatate din pretul computerului. Apoi achizitioneaza cartele pre-paid pentru a avea acces la computer, in propria locuinta. Daca o cartela pre-paid depaseste timpul de utilizare, iar cumparatorul nu a achizitionat alta, computerul inceteaza sa mai functioneze. Sistemul va putea fi accesat din nou in momentul in care utilizatorul va cumpara o cartela noua.
Potrivit unei declaratii a lui Will Poole, vicepresedinte al departamentului pentru extinderea pietei din cadrul Microsoft, orele pre-paid vor contribui la achitarea computerului. De asemenea, acesta a precizat ca modelele de finantare si ratele de interes vor varia in functie de piata.
Utilizatorii vor fi nevoiti sa aiba acces la internet pentru a participa la acest program. Initial, proiectul va include PC-uri care vor functiona cu sisteme de operare Microsoft Windows de nivel mediu. Poole a precizat insa ca, ulterior, programul va include si alte modele, cum ar fi Windows XP Starter Edition sau chiar versiuni mai noi.
Potrivit sursei citate, "FlexGo" este una dintre cele cateva metode prin care Microsoft incearca sa obtina bani de pe pietele in dezvoltare, pe masura ce pietele vechi se indreapta din ce in ce mai rapid spre saturare.