protest-jurnalul.blogspot.ro: Redactorii de la Jurnalul au incasat banii pentru ce au muncit in decembrie

Pe 10 mai, numarul salariilor / drepturilor de autor restante la Jurnalul National ar fi ajuns la semirotunda cifra cinci. Astazi s-au achitat, totusi, banii pentru munca prestata in decembrie 2012. Este vorba de redactorii care nu au fost afectati de restructurarea de la jumatatea lunii aprilie. Redactorii disponibilizati si-au primit drepturile pe decembrie in data de 17 aprilie - asadar, cu 9 zile mai devreme.
Angajamentul ferm al conducerii Intact Publishing SRL fata de redactorii disponibilizati este ca isi vor incasa celelalte lefuri restante din doua in doua saptamani. Urmatoarea plata (salariile/drepturile pentru ianuarie) ar trebui sa se efectueze, conform calendarului stabilit, miercuri, saptamana viitoare. Dar miercuri este 1 mai, iar ziua respectiva si urmatoarele sunt libere pentru cei mai multi romani - iar bancile probabil ca isi vor adapta programul in consecinta. Ca atare, plata ar trebui sa se faca marti, 30 aprilie.
Marius Tuca a anuntat ca redactorii care nu au fost concediati vor incasa doua lefuri restante pana la data de 1 mai. Tinand cont de plata de azi, ar insemna ca luni sau marti sa se incaseze si onorariile cuvenite pentru luna ianuarie. Astfel, din punctul de vedere al restantelor salariale, disponibilizatii si "pastratii" ar reveni pe picior de egalitate.