Sub genericul "Miscarea de rezistenta", Jurnalul National publica un articol cu titlul "Ouale de aur!, pe care il puteti citi in continuare. Articolul este anuntat in pagina intai cu sloganul "Jos labele de pe pensii si alocatii. Impozitati tigania!" Totusi, in articol nu se pomeneste nimic despre protectia suspecta de care se bucura manelistii si vrajitoarele din partea guvernantilor.
'E criza. Plin de inspiratie si de profunda umanitate, guvernul se chinuie in camera de reanimare sa tina tara-n viata. Ii baga in vene perfuzii pentru rehidratare: taie din leafa bugetarilor care si-asa abia aveau dupa ce bea apa, ameninta cu impozitarea pensiilor si cu desfiintarea alocatiilor pentru copii. Ia de la gura batranilor si-a celor abia nascuti. Tara abia mai respira.
Le e greu economistilor sa bage mana in buzunarele celor lipsiti de aparare, ca un ciorditor care jefuieste o batranica in tramvaiul 41. Le-ar fi si mai greu insa sa-i ia la bani marunti pe cei imbogatiti din hotie, invarteli si smenuri. Cum sa ai inspiratie, pe foametea asta, sa pui impozit pe averile care nu se justifica din venituri? Cum sa te duci acasa la smecher, fie el manelist, parlamentar, vrajitoare sau sef de inspectorat judetean de politie si sa-i spui "sefu‘, scuzati, imi da cu virgula!"? Cum sa impozitezi tigania?
In toate tarile civilizate, Fiscul verifica daca veniturile tale si impozitul aferent pe care-l platesti la stat sunt conforme cu realitatea. In caz contrar, esti taxat si obligat sa cotizezi consistent pentru diferenta de avere. In Romania? Nu avem nici o lege in acest sens. Legea ilicitului (Legea 18/1968) care prevedea ca "valoarea bunurilor a caror provenienta nu se justifica este impusa unui impozit de 80%" a devenit lipsita de obiect in 1996, printr-o decizie a Curtii Constitutionale. Prin art. 44, alin. (8) din Constitutie, se prezuma "caracterul licit al dobandirii averii". Cu alte cuvinte, nici un cetatean al Romaniei nu trebuie sa demonstreze ca s-a imbogatit pe cai legale, organele de ancheta trebuie sa probeze ilegalitatile. Greu, costisitor, fara nici o eficienta imediata.
Potrivit Legii 241/2005, "constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la doi ani la opt ani si interzicerea unor drepturi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile si omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii in actele contabile ori in alte documente, a veniturilor realizate" (art. 9, alin. (1), lit. a si b).
Cheltuim resurse umane si financiare pentru a demonstra ca un smecher s-a imbogatit prin hotie pentru ca mai apoi, tot din banii nostri, sa-i oferim cazare si masa "vedetei" penitenciarului. Nu-i mai eficient pentru noi sa-l lovim pe smecher in ouale de aur cu un impozit de 80%, de pilda, pe averea nedeclarata la Fisc? Si-apoi, dupa ce s-a inmuiat, sa-l luam la intrebari pentru evaziunea fiscala comisa? In orice stat de drept, dupa ce ANI a anuntat public ca Adrian Minune are greseli in declaratia de avere, Fiscul ar fi fost la usa manelistului, somand: "Unde-s banii mei? Impozitul, unde-i impozitul?".
Putem sa prezumam, asa cum ne indeamna Constitutia, ca Minune mananca gem si face Q7, miracolul digestiei ii priveste pe cei de la Directia de Investigare a Fraudelor, pe noi, cei cocosati de biruri ne intereseaza insa ca el sa plateasca impozitul pe prune!
Impozitati tigania! Nu va repeziti la alocatiile copiilor, nici in pensiile batranilor care toata viata lor au fost cinstiti si au platit impozit la stat!
Impozitati averile smecherilor, taxati-i la bani pe cei care s-au imbogatit pe cai oneroase! Pana cand ii bagati la puscarie - asa cum ne promiteti de ani de zile, fara sa faceti nimic in acest sens -, impozitati-i! Sa-i usture!
Vom publica incepand de azi portretele acestor "haladiti" - cum se autointituleaza - si-ale averilor lor. Manelisti, vrajitoare, proprietari de palate tiganesti. Nu sunt singurii care cer vizita imediata a Fiscului, sunt doar cei mai ostentativi si mai vocali. Impozitati-i pe ei si pe toti cei care s-au imbogatit din tiganii, parlamentari, politisti, procurori, prefecti, patroni prin mainile carora trec banii negri. Vreti bani la buget? Impozitati tigania!'