Sindicatele si administratia de la AFDJ se lupta pe doua fronturi. Primul cimp de lupta e sala de negocieri, unde se poarta discutii pe marginea contractului colectiv de munca (CCM) la nivel de unitate. Cel de-al doilea este reprezentat de sala de judecata. Administratia regiei autonome a cerut instantei sa constate ca "Farul", unul dintre cele doua sindicate din curtea AFDJ, nu mai este reprezentativ la nivel de unitate.

Presedintele "Farului", Stefan Frunza, ne-a declarat ca cel mai fierbinte subiect al negocierilor purtate pe marginea CCM pe anul 2007 este reprezentat, asa cum era de asteptat, de capitolul salarizare. "Si cei de la USAFDJ si noi am cerut administratiei sa respecte salariul minim fixat la nivel de ramura Transporturi. Daca CCM de la nivel de ramura va fi respectat, fondul de salarii de la AFDJ ar trebui sa creasca cu 70 de procente. Trebuie spus insa ca, printr-un ordin emis de ministrul Transporturilor, ordin referitor la bugetul unitatii, fondul de salarii pentru acest an este majorat doar cu 24,5 la suta. Pentru intrarea in legalitate va fi nevoie de modificarea ordinului ministerial sau de o actiune in contencios", ne-a spus liderul "Farului".

Pina la finalizarea negocierilor, insa, sindicalistii si administratia au decis ca din fondul de salarii aprobat de Ministerul Transporturilor sa se dea, incepind cu 1 martie, o suma fixa pentru fiecare salariat. "Nu vrem ca salariatii sa nu beneficieze de nici un fel de majorare salariala pina la finalizarea negocierilor. Va fi vorba de o suma fixa de aproximativ 220 de lei pentru fiecare salariat", a completat Stefan Frunza.